Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι με χειμερινό ωράριο ως τον Ιούνιο

Δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός για επιλογή εποχικών υπαλλήλων λόγω εκλογών

Μαρία Θερμού

Χειμερινό ωράριο για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, τουλάχιστον ως τον Ιούνιο. Αυτά είναι τα άσχημα νέα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό καθώς η προκήρυξη των εκλογών δεν άφησε το περιθώριο της πρόσληψης εποχικών υπαλλήλων μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, όπως είναι επιβεβλημένο.

Οσον αφορά την καθυστέρηση πάντως, το ΥΠΠΟ δηλώνει ότι την σχετική άδεια έλαβε μόλις στις 29 Μαρτίου, γεγονός που δεν του επέτρεψε την έγκαιρη προκήρυξη του διαγωνισμού. Και πάλι όμως προσλήψεις θα γίνουν μόνον για 680 υπαλλήλους αντί των 1000, που είχαν προσληφθεί πέρυσι αλλά και πάλι δεν έφταναν...


Ετσι λοιπόν τα μουσεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως τις 3 το μεσημέρι ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι ως τις 3 ή 5 μ. μ. με εξαίρεση την Ακρόπολη που είναι ανοικτή ως τις 7.

Υπάρχει ωστόσο και ένα καλό νέο, το οποίο ανακοίνωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, ότι από του χρόνου και ως το 2015, θα γίνονται και άλλες προσλήψεις με επτάμηνες συμβάσεις (πάντα μέσω ΑΣΕΠ), στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων για κοινωφελή έργα.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: