Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Τουρκία: Μπλακ άουτ σε πολλές πόλεις

REUTERS/OSMAN ORSAL

Το μετρό της Κωνσταντινούπολης και η σιδηροδρομική σήραγγα που συνδέει την ευρωπαϊκή με την ασιατική όχθη της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας εκκενώθηκαν.

Διακοπή της ηλεκτροδότησης χωρίς προηγούμενο εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια πλήττει περισσότερες από 20 επαρχίες της Τουρκίας, περιλαμβανομένων των πόλεων της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, όπου η κυκλοφορία του μετρό και των τραμ έχει διακοπεί, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η διακοπή ενδέχεται να οφείλεται σε τεχνικούς λόγους, αλλά πρόσθεσε πως «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα»,
απαντώντας σε δημοσιογράφο ο οποίος τον ρώτησε για το ενδεχόμενο να πρόκειται για «τρομοκρατική» επίθεση.

Πυρήνας διαχείρισης κρίσης δημιουργήθηκε στο υπουργείο Ενέργειας, πρόσθεσε ο κ. Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με τη δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης (Teas), η διακοπή σημειώθηκε στις 10:36 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

«Μια πτώση του ηλεκτρικού συστήματος σημειώθηκε στην Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, εξηγώντας ότι η ηλεκτροδότηση έχει αρχίσει να αποκαθίσταται σταδιακά σε ορισμένες περιφέρειες της Άγκυρας.

«Αναζητούμε τις αιτίες αυτής της βλάβης, επιχειρούμε να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για τεχνική βλάβη ή για μια ηλεκτρονική επίθεση», πρόσθεσε ο κ. Γιλντίζ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

EPA/SEDAT SUNA

Το μετρό της Κωνσταντινούπολης και η σιδηροδρομική σήραγγα που συνδέει την ευρωπαϊκή με την ασιατική όχθη της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας εκκενώθηκαν, έγινε γνωστό από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν σε 24 ή 26 από τις 81 επαρχίες της χώρας, πλήτοντας κυρίως την Τραπεζούντα (βορειοανατολικά), το Αϊδίνι (δυτικά), την Αττάλεια (νότια), τη Σμύρνη (δυτικά), το Ιζμίτ (βορειοδυτικά) καθώς και την Προύσα (βορειοδυτικά).

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης NTV, το οποίο επικαλείται την εταιρεία Teas, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε το μεσημέρι στο Εντιρνέ (Αδριανούπολη, βορειοδυτική Τουρκία) και το Ερζερούμ (βορειοανατολικά).

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: