Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Η «Σοσιαλιστική Προοπτική» αναγνωρίσθηκε ως κόμμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

31.03.2015

Η «Σοσιαλιστική Προοπτική» αναγνωρίσθηκε ως κόμμα

Κλιμάκιο της Σοσιαλιστικής Προοπτικής με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το πρωί της Δευτέρας 30 Μαρτίου το φάκελο με τα απαιτούμενα έγγραφα για την επίσημη αναγνώριση της κίνησης ως πολιτικό φορέα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Με την πράξη αυτή ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολύμηνη προσπάθεια συστηματικής πολιτικής και οργανωτικής δουλειάς για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού υποκειμένου με ιδεολογικο-πολιτική αναφορά στο δημοκρατικό πατριωτικό σοσιαλισμό.

Η δημόσια παρουσίαση του νέου πολιτικού κόμματος έγινε το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Αθήνα στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ».

Την εκδήλωση συντόνισε ο Σπύρος Κότσιας, μέλος του Ε.Γ. της Σοσιαλιστικής Προοπτικής, την κεντρική εισήγηση έκανε ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, ενώ σύντομες εισηγήσεις-παρεμβάσεις έκαναν τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου Θοδωρής Μπλάνας και Όμηρος Ταχμαζίδης.

Στην εκδήλωση-παρουσίαση του νέου κόμματος παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι πολιτικοκοινωνικών κινήσεων και ιστορικές προσωπικότητες από το χώρο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, των κοινωνικών κινημάτων και του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Σοσιαλιστική Προοπτική θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την εκστρατεία ενημέρωσης για το ιδεολογικό προφίλ και τις πολιτικο-κοινωνικές προτεραιότητες της, θα επικεντρωθεί στην οργανωτική ανάπτυξη και επέκταση της, ενώ παράλληλα θα συνεχισθούν οι επαφές και οι συζητήσεις με άλλους πολιτικούς χώρους και κοινωνικές οργανώσεις για κοινές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: