Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τούρκος καθηγητής Φιλοσοφίας: Αμύθητοι θησαυροί στα θεμέλια της Αγίας Σοφίας

O Τούρκος καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης Sabah F. Aslan μίλησε στην εφημερίδα Sabah με αφορμή το νέο του βιβλίο και  υποστηρίζει πως κάτω από τον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας είναι θαμμένες από τους Βυζαντινούς τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι.

Ο καθηγητής ισχυρίζεται πως οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίαςέχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την ονομασία Kafdağı, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις περιβάλλει όλη την οικουμένη, ένας πολύ χαρακτηριστικός συμβολισμός για την Αγία Σοφία.

Επίσης, ο Aslan ο οποίος επικεντρώνει εδώ και πολλά χρόνια την ερευνητική του δραστηριότητα στην Αγία Σοφία,
ισχυρίζεται πως τα θεμέλιά της στηρίζονται σε βάθος 70 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους και πως στην βάση τους έχουν θαφτεί μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού.

Ο λόγος ο οποίος οι Βυζαντινοί έχτισαν στα θεμέλια του μεγαλοπρεπούς ναού χρυσό και ασήμι είναι, σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή, η προστασία του ναού από κάθε καταστροφή.

Επιπλέον, ο Aslan υποστηρίζει ότι κάτω από την Αγία Σοφία υπάρχει ένας ακόμη ναός, υπόγειος αυτή τη φορά, τον οποίο επίσης έχτισαν οι Βυζαντινοί, και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος.

Πηγή: TheInsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: