Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ένοχος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

 Την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προέρχεται από παθητική δωροδοκία προκαλώντας ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο, αποφάσισαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ενόχους έκριναν ακόμη και τους:

Βίκυ Σταμάτη, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Νίκος Ζήγρα,  Παναγιώτη Σταμάτη, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Αστέριος Οικονομίδη, Γιώργο Σαχπατζίδη, Γιάννη Σμπώκο, Ταλίτα Τσεκούρα, Οράτιο Μελά, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, Νίκο Γεωργουλάκη, Γιώργο Κωνσταντάτο, Νίκο Καρατζά και Φώτη Αρβανίτη.

Οι δικαστές αποφάσισαν την αθώωση του Παντελή Ζαχαριάδη και Σπύρου Χατζηνικολάου.

Οι κατηγορούμενοι  κηρύχθηκαν ένοχοι με την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος κατ' επάγγελμα, με εξαίρεση τους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, Νίκο Καρατζά και Φώτη Αρβανίτη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, τα ποσά της δωροδοκίας υπερβαίνουν τα 55 εκατ. ευρώ και καταβάλλονταν στον Άκη Τσοχατζόπουλο επί μια δεκαετία μέσω τρίτων προσώπων.



Στην αγόρευσή του, ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ζήτησε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου καθώς όπως είπε, «η Πολιτεία ήταν χωρίς σκιές μέχρι την έναρξη της αποδιδόμενης εγκληματικής δραστηριότητας».

Η ανακοίνωση των ποινών θα γίνει πιθανότατα αύριο.

Αναγνώριση ελαφρυντικών στους εντολείς τους ζητούν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων

Να  αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη για τον Νίκο Ζήγρα ζήτησε στο μεταξύ κατά την αγόρευσή του ο δικηγόρος του, ενώ ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε να αναγνωριστούν στην κατηγορούμενη τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της άρσης των συνεπειών της πράξης της, δεδομένου ότι εξέφρασε στο δικαστήριο την πρόθεσή της να δωρίσει στο ελληνικό δημόσιο τα επίδικα ακίνητα.

Ο κ. Δημητρακόπουλος ο οποίος εκπροσωπεί και την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, ζήτησε από τους δικαστές να της αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, όπως και το ελαφρυντικό της απολύτου εξαρτήσεως της από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, Γιώργου Σαχπατζίδη, ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, καθώς δεν έχει καταδικαστεί ποτέ στο παρελθόν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αστέριου Οικονομίδη ζήτησε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, όπως και ο συνήγορος της λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, ζητώντας παράλληλα από το δικαστήριο να δεχθεί ότι λειτούργησε υπό το καθεστώς της πλήρους εξάρτησης της από τον πρώην υπουργό.

newsroom naftemporiki.gr
Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: