Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Δηλώσεις του Μάρκου Μπόλαρη για την ΕΛ.Β.Ο. και την Ε.Α.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Μ΄ ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΟΧΙ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

(Δηλώσεις για την ΕΛ.Β.Ο. και την Ε.Α.Σ.)

Τι θα γίνει εάν κλείσουν η ΕΛ.Β.Ο. και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα , δηλαδή η ελληνική αμυντική βιομηχανία ;  Θα ήθελα να συνδέσω με δύο σκέψεις την σημερινή συγκυρία με όσα προηγήθηκαν, ώστε να οδηγηθούμε στη σημερινή δυσχέρεια.

Στο έλλειμμα της χώρας, για το οποίο αναγκαζόμαστε να εφαρμόζουμε προγράμματα ύφεσης, υπολογίζονται και όσα χρήματα δαπάνησε η χώρα π.χ. για την αγορά των υποβρυχίων. Και γνωρίζουμε ότι για την αγορά των υποβρυχίων διακινήθηκαν  και πολλές μίζες και μαύρο χρήμα. Δυστυχώς όχι μόνο για τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας που δικάζεται, αλλά και σε άλλα πρόσωπα, σε φορείς και σε παράγοντες.
Έχει αποδειχτεί ότι τα χρήματα που δόθηκαν για την δωροδοκία είναι μέρος της τιμής των προμηθειών (π.χ. των υποβρυχίων), όπως μέρος της τιμής των προμηθειών, δηλαδή χρημάτων που πλήρωσε ο ελληνικός λαός είναι και το υπερτίμημα, αυτό δηλαδή το οποίο κέρδισε πλέον του νομίμου τιμήματος η αλλοδαπή προμηθεύτρια εταιρεία. Τα επί πλέον αυτά χρήματα προστέθηκαν στο χρέος, όχι από Έλληνες αλλά με πρωτοβουλία και παράνομες ενέργειες από την εταιρεία, η οποία παρήγαγε τα όπλα.

Στο χρέος μας, στο χρέος της χώρας για το οποίο οι δανειστές μας κουνούν το δάχτυλο, συνυπολογίζονται τα υπερτιμήματα, οι δωροδοκίες και το μαύρο χρήμα το οποίο με πρωτοβουλία των αλλοδαπών προμηθευτών – πωλητριών εταιρειών ενσωματώθηκε στην τιμή. Ενσωματώθηκε δηλαδή στο χρέος του ελληνικού κράτους, δηλαδή επιβάρυνε στον Έλληνα πολίτη, αυτόν ο οποίος σήμερα τρέχει αλαφιασμένος να πληρώσει στην εφορία. Είναι οι εταίροι μας και ταυτόχρονα δανειστές μας, αυτοί  οι οποίοι επιβάρυναν διά της Siemens, της HDV, της Ferostaal, της MAN,  κλπ.  το ελληνικό χρέος. Είναι οι ίδιοι που σήμερα μας λένε ότι πρέπει να ξεπληρώσουμε με σκληρές υφεσιακές πολιτικές και πρακτικές.

Στην ίδια λογική και με τη σκληρή νεοσυντηρητική πολιτική που εφαρμόζεται , σήμερα επιχειρούν να επιβάλλουν το κλείσιμο  της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας μας, ώστε  να εξαρτηθούμε απόλυτα από τις δικές τους αντίστοιχες βιομηχανίες.

Έχει υπολογίσει η κυβέρνηση  ποιο είναι το κόστος της αναγκαίας αναβάθμισης των οχημάτων του ελληνικού στρατού, της ελληνικής αστυνομίας και σε ποιόν θα καταβληθούν τα τεράστια αυτά ποσά για την αναβάθμιση, εάν κλείσει η ΕΛ.Β.Ο. ; Είναι δυνατόν οι εν δυνάμει ανταγωνιστές της αμυντικής μας βιομηχανίας να αξιώνουν το κλείσιμο των εξαιρετικά ανταγωνιστικών ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών , όταν από αυτή την ενέργεια μας εξαρτούν από την αύξηση της δικής τους βιομηχανικής παραγωγής ;  Έχει σχέση αυτό με τις αρχές λειτουργίας της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης, έχει σχέση με την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών ; ¨Έχει σχέση με την δημοκρατική λειτουργία για την οποία καυχάται η Ευρώπη ; Σχετίζεται με την σύγκλιση των ευρωπαϊκών οικονομικών ή με την απόκλιση και τον αποκλεισμό ;

Και αντί επομένως αυτή την στιγμή να υπάρχει μέριμνα και  να τρέχουν  από πλευράς των συναρμόδιων υπουργείων και από πλευράς διοικήσεων των συγκεκριμένων εταιρειών και όχι μόνο αυτών, για την εξασφάλιση παραγγελιών στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας , που θα εξασφαλίσουν την λειτουργία των εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, η συζήτηση μέσω emails έχει εστιαστεί στον επιχειρούμενο, χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό και προοπτικό, εκβιασμό για το κλείσιμο των εταιρειών ΕΛ.Β.Ο. και Ε.Α.Σ. , επιχειρήσεων απόλυτα αναγκαίων για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, εταιρειών που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα ! Τονίζω, όχι επειδή αυτό είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ανασυγκρότηση της χώρας , αλλά επειδή επιχειρείται να επιβληθεί από δανειστές  ανταγωνιστές.

Το μήνυμα είναι σαφές : δεν έχουμε περιθώρια.

Η απάντηση πρέπει να είναι η αναβάθμιση , ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός των μονάδων της αμυντικής μας βιομηχανίας και η εξασφάλιση παραγγελιών, απαραίτητων για την αμυντική δομή της χώρας και για την ανάπτυξη της οικονομίας. Σε συνδυασμό με την αυτονόητη εξασφάλιση των απαραίτητων  θέσεων εργασίας σ΄ αυτές.

Για την στοιχειώδη διατήρηση της αξιοπρέπεια μας και ως πολιτών και πολιτικών και βέβαια ως λαού και ως κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: