Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε η 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε
η 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα


Ένα τριήμερο γεμάτο πολιτιστικές εκδηλώσεις, γεύσεις από εκλεκτά τοπικά προϊόντα, και ημερίδες γύρω από αγροτικά θέματα έζησαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Γαλάτιστας στην 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας, που διοργάνωσε ο Δήμος Πολυγύρου στις 6, 7, και 8 Σεπτεμβρίου 2013.

Επιχειρήσεις, φορείς, σύλλογοι και συνεταιρισμοί παρουσίασαν τη δουλειά τους, τα προϊόντα τους, τα γεωργικά και κτηνοτροφικά μηχανήματά τους στηρίζοντας την προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.



Στην ημερίδα για την Αγροτική Πολιτική και την Ανάπτυξη, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία έδωσαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, και Μακεδονίας – Θράκης, Θ. Καράογλου, ενώ διακεκριμένοι ομιλητές ανέπτυξαν τα κυρίαρχα ζητήματα του κλάδου.

Την ίδια μέρα η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου ανέβασε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου το έργο “Πρό(σ)κληση σε φόνο”. Το Σάββατο το βράδυ τις εντυπώσεις έκλεψε η εμφάνιση της Χορωδίας Γαλάτιστας. Στη συναυλία, που ακολούθησε, το κοινό διασκέδασε με καλή ελληνική μουσική.


Η μέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων της 3ης Γιορτής κτηνοτροφίας ήταν η Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Από τις 11.00 π.μ. φορείς της Γαλάτιστας και επιχειρήσεις ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν στο κοινό τα ποιοτικά τοπικά τους προϊόντα.

Ο τοπικοί σύλλογοι προσέφεραν ξεχωριστά εδέσματα με βάση ντόπιες συνταγές και σεφ της λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας ετοίμασαν την πιο μεγάλη Σαλάτα Γαλάτιστας με βασικά συστατικά το μαρούλι, τη βραστή γίδα και τη ανθότυρο. Παράλληλα παρουσίασαν μια νέα συνταγή: Cheesecake με μαρμελάδα ελιάς και γλυκό κουταλιού ελιά, προϊόντα που παρασκευάζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Ολύνθου.

Ο Σύλλογος Γαλατιστέων Θεσσαλονίκης παρουσίασε την έκθεση “Η Ιστορία της Γαλάτιστας” ενώ ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Ιωάννης Πύρρος, απένειμε αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες.



Ευχαριστώντας όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις, που προωθεί και υλοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου, για την ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτή, όπως τα οδικά δίκτυα, που συνδέουν τη Γαλάτιστα με τη Θεσσαλονίκη, την Τρίγλια και την υπόλοιπη Χαλκιδική.

Στις χθεσινές εκδηλώσεις το παρόν έδωσε και ο βουλευτής της ΝΔ στο νομό, Ε. Καρανάσιος.
Η 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: