Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μαρούσι: Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Microsoft

Οι άγνωστοι πυρπόλησαν το φορτηγάκι με το οποίο εισέβαλαν στο κτίριο

Επίθεση με αυτοκίνητο γεμάτο γκαζάκια πραγματοποιήθηκε, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία πληροφορικής Microsoft, στην λεωφόρο Κηφισίας 221 στο Μαρούσι.

'Αγνωστοι που επέβαιναν σε κλεμμένο βαν, αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας της εταιρείας στην είσοδο, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο του κτιρίου και πυροδότησαν μεγάλο αριθμό από τα γκαζάκια που ήταν στο φορτηγάκι.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν με άγνωστο μέσο. 

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες, κυρίως από τους καπνούς, στον πρώτο όροφο. Στο κλεμμένο βαν βρέθηκαν υπολείμματα από τα γκαζάκια και πλαστικά δοχεία. Για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

Η ανακοίνωση της Microsoft Ελλάς

Από την εταιρεία Microsoft Ελλάς με αφορμή την εμπρηστική επίθεση εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

«Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, το κτίριο της Microsoft στην Αθήνα δέχτηκε επίθεση από δράστες, οι οποίοι εισέβαλαν με ένα βαν εντός της εισόδου του κτιρίου, ανάγκασαν τους δύο υπαλλήλους του προσωπικού ασφάλειας να εξέλθουν του χώρου και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο βαν.

Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποί μας και είμαστε ευγνώμονες που δεν υπήρξαν τραυματίες και όλο το προσωπικό είναι ασφαλές. Αναμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών της αστυνομίας προκειμένου να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την υπόθεση.» 


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: