Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στην Κατερίνη

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ SUPER MARKET ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για το Νέο τραγικό – θανατηφόρο- εργατικό δυστύχημα στην πόλη μας.

Σήμερα ένας νεότατος άνθρωπος, ένας οικογενειάρχης πατέρας τριών τέκνων έχασε αδικαιολόγητα τη ζωή του από τις εγκληματικές παραλείψεις των στοιχειωδών μέτρων προστασίας

Το τραγικό δυστύχημα έγινε έξω από το SUPER MARKET ΜΑΣΟΥΤΗΣ στον Σβορώνο Πιερίας την ώρα που το τραγικό θύμα μαζί με άλλον εργαζόμενο εργάζονταν για την αλλαγή της ονομασίας του SUPER MARKET σε μεγάλη πινακίδα που ήταν κάτω από ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ και είναι καθαρά αποτέλεσμα της ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ μέτρων ασφαλείας από τον εργοδότη.

Η προκλητική έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας είχαν ως αποτέλεσμα το νέο τραγικό περιστατικό 3,5 μήνες περίπου μετά το τραγικό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που είχαμε στην ΔΕΥΑΚ.

Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση του τραγικού αυτού περιστατικού. Το Τεχνικό τμήμα του ΣΕΠΕ Πιερίας και η αστυνομία πρέπει να πραγματοποιήσουν άμεσα εξονυχιστική έρευνα όλων των πλευρών του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά για να μην έχουμε άλλα τέτοια τραγικά περιστατικά.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε άλλο την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων πρόληψης και προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πηγή: Λευτεριά

Δεν υπάρχουν σχόλια: