Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Το τζετ του Μελισσανίδη «έφαγε» τον Στ. Σταυρίδη

Στο ταξίδι με το ιδιωτικό τζετ του Δ. Μελισσανίδη, οφείλεται η «παραίτηση» του Στέλιου Σταυρίδη.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η παραίτηση Σταυρίδη ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς έγινε γνωστό ταξίδι του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ σε νησί του Ιουνίου με το ιδιωτικό τζετ του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είναι μέτοχος της εταιρίας  EMMA DELTA (που αγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ).  Μόλις ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε τη χρήση του τζετ από τον κ. Σταυρίδη, ζήτησε την αποπομπή του από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Στέλιος Σταυρίδης υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, το απόγευμα της Κυριακής. Είχε προηγηθεί νωρίτερα, ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.
«Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Στέλιος Σταυρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Αυγούστου υπογράφηκε η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην EMMA DELTA, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις).

Πηγή: express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: