Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Περιοδεία του υποψηφίου Ευρωβουλευτή, Γρηγόρη Τάσιου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΑΣΙΟΥ ΣΕ ΣΕΡΡΕΣ, ΔΡΑΜΑ, ΚΑΒΑΛΑ:

Οι επιτυχίες δεν πέφτουν από τον ουρανό, είναι πάντα καρπός δουλειάς

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γρηγόρης Τάσιος πραγματοποίησε περιοδεία στους νομούς Σερρών, Δράμας και Καβάλας.  Κατά τη διάρκεια της περιοδείας  του ο κ. Τάσιος είχε συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους τοπικών αρχών και παραγωγικών φορέων. Στο επίκεντρο των  συζητήσεων ήταν θέματα όπως ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τις αγορές της Βουλγαρίας, η ανάγκη μεγαλύτερης εξωστρέφειας για τοπικά ποιοτικά προϊόντα καθώς και η ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος. 



«Μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Το λέω και το πιστεύω με όλη μου την καρδιά.  Αρκεί να πιστέψουμε ξανά στους εαυτούς μας.  Οι νίκες και οι επιτυχίες δεν πέφτουν από τον ουρανό. Είναι πάντα καρπός δουλειάς, συνεργασίας και κοινής προσπάθειας. Μπορούμε να κάνουμε μεγάλα και μικρά θαύματα στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής, στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού» τόνισε ο κ. Τάσιος και αναφέρθηκε στις πέντε προτεραιότητες για τις οποίες όπως τόνισε θα δώσει μάχη στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να διασφαλιστούν ευρωπαϊκά κονδύλια χρηματοδότησης:


1. Υποστήριξη και ενίσχυση του τουρισμού καθώς αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και δημιουργεί τζίρους, εισοδήματα, θέσεις εργασίας. 

2.  Υποστήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων, κυρίως μέσα από  δράσεις για την ενίσχυση της σύνδεσης της Έρευνας & Καινοτομίας με τον κόσμο των επιχειρήσεων.

3. Υποστήριξη της αγοράς εργασίας μέσω βελτιωμένων πολιτικών απασχόλησης, ενεργητικής ένταξης, εκπαίδευσης και κατάρτισης ,  σε τομείς και κλάδους που η χώρα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία, τα logistics, η ενέργεια, κλπ. 

4.  Βελτιστοποίηση υποδομών πρόσβασης, εκσυγχρονισμός ενεργειακών δικτύων, διασφάλιση σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης αποβλήτων και λυμάτων.

5. Υποστήριξη της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής, με σταθερό προσανατολισμό στην ποιότητα, στην υψηλή διαφοροποίηση και την εξωστρέφεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: