Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Σχολείο που λειτουργεί από το 2007 εγκαινίασε στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Παιδείας

Ασαφείς οι τοποθετήσεις του για το πρόβλημα της σχολικής στέγης

Ο υφυπουργός παιδείας Γιάνανης Πανάρετος στα εγκαίνια του νηπιαγωγείου Καλαμαριάς

Σχολείο που λειτουργεί από το 2007 εγκαινίασε το πρωί ο υφυπουργός παιδείας Γιάννης Πανάρετος στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά έκοψε την κορδέλα σε πέντε σχολεία, αλλά άκουσε παράπονα, για ελλείψεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ανύπαρκτες αθλοπαιδίες και προβλήματα με τη σχολική στέγη.

"Το θέμα της σχολικής στέγης είναι από τα σημαντικότερα πρόβληματα και η κυβέρνηση το έχει βάλει σε πρώτη προτεραιότητα. Το πρώτο θέμα που συζήτησε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τον πρωθυπουργό ήταν η σχολική στέγη. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση", ανέφερε σε μια γενικόλογη δήλωσή του ο υφυπουργός.

Όταν ρωτήθηκε ωστόσο, πιο συγκεκριμένα "αν υπάρχουν ανακοινώσεις", σχετικά με το σχεδιασμό και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, φάνηκε να μη γνωρίζει. "Οι ανακοινώσεις δε γίνονται στα εγκαίνια σχολείων. Οι ανακοινώσεις γίνονται κεντρικά", είπε.

Στο ερώτημα αν η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σκοπεύει να καταργήσει την κατασκευή σχολείων με ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), που τόσο έχουν επικριθεί από το ΠΑΣΟΚ, προτίμησε να φύγει χωρίς ν απαντήσει.

Ο κ.Πανάρετος εγκαινίασε το γυμνάσιο Πεύκων που λειτουργεί από το 2007 και ήδη έχει κορεστεί σε αριθμό μαθητών, το 18ο δημοτικό και το 20ο νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, το γυμνάσιο Σταυρούπολης και το 3ο ΓΕΛ Εχεδώρου στο Καλοχώρι.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: