Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει το παν για να μην σχηματιστεί κυβέρνηση

«ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

«Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει το παν για να μην σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν έχει διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε υψηλούς τόνους απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αντιληφθήκαμε ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας» και συνέχισε «αυτά που προτείνει, μεταξύ των οποίων λογιστικό έλεγχο, οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ». Ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε ότι «η χώρα δεν αντέχει παιχνίδια με τη φωτιά». «Κάποιοι», είπε «δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη ότι υπάρχει κίνδυνος από επικίνδυνους πειραματισμούς»


«Ο κ. Τσίπρας μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας», τόνισε και πρόσθεσε ότι « Αυτό δεν πρόκειται να το κάνω»

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι «εμείς σεβόμαστε τη νωπή ετυμηγορία λαού και δεν θέλουμε νέες εκλογές»

«Είμαστε έτοιμοι με κάθε καλή πρόθεση να δώσουμε ανοχή σε μία κυβερνηση μειοψήφιας στην οποία δεν θα μετέχουμε, εφόσον βέβαια διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τα εθνικά της συμφέροντα».

«Ελπίζω μέχρι αύριο που θα συναντηθούμε, ο κ. Τσίπρας να έχει συνέλθει», δήλωσε με νόημα ο αρχηγός της ΝΔ. «Αλλιώς, ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν έχει στο νου του ούτε τον Έλληνα πολίτη, ούτε το μέλλον του τόπου…»
«Θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο. Να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο. Και δεν θα περάσουν τα σχέδιά του…», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:

«Η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προκύψει κυβέρνηση.

Είχαμε προειδοποιήσει, ακόμα, ότι υπάρχει κίνδυνος από επικίνδυνους πειραματισμούς, σε μια φάση που η χώρα έχει φτάσει στα όριά της.

Γιατί η χώρα δεν αντέχει παιγνίδια με τη φωτιά…
Είμαστε έτοιμοι, με κάθε καλή πρόθεση, να δώσουμε την ανοχή μας σε κυβέρνηση μειοψηφίας - στην οποία εμείς δεν θα μετέχουμε - εφ’ όσον, βεβαίως, διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τα εθνικά συμφέροντά της.

Όμως, ο κ. Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις κάνει το πάν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση!

Εμείς σεβόμαστε τη νωπή ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Και δεν θέλουμε η χώρα να πάει ξανά σε νέες εκλογές.

Ακούγοντας, όμως, τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αντιληφθήκαμε ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας! Απλά ερμηνεύει ο ίδιος, με απίστευτη αλαζονεία, το εκλογικό αποτέλεσμα ως «εντολή» να σύρει τη χώρα στο χάος.

Διότι αυτά που αναφέρει περί «λογιστικής έρευνας του χρέους» κι άλλες ακρότητες, οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Του θυμίζω ότι αποκρατικοποιήσεις γίνονται παντού στον κόσμο, ακόμα και στην Κίνα. Ενώ επανακρατικοποιήσεις, όπως προτείνει ο ίδιος και το πρόγραμμά του, δεν γίνονται πουθενά! Και δεν υπάρχουν και χρήματα να τις κάνει!

Του θυμίζω, τέλος, ότι η Ελλάδα είναι στο ευρώ. Και για να γίνουν όσα προτείνει ο ίδιος, θα πρέπει να βγει από το ευρώ! Κι αν έβγαινε από το ευρώ, τότε δεν θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε, διότι η καταστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας θα ήταν σίγουρη και χωρίς προηγούμενο.

Τελικά, ο κ. Τσίπρας αυτό θέλει; Έξοδο από το ευρώ; Γιατί δεν το λέει ευθέως, όπως κάνει το ΚΚΕ;
Κι όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν τα σχέδιά του, γιατί δεν του το λένε; Μήπως γιατί κι οι ίδιοι επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ;

Το θέμα είναι, λοιπόν, να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός το λαϊκισμό κάποιων που εμφανίζονται ως «οπαδοί της ευρωπαϊκής πορείας» της Ελλάδας, όταν την ίδια στιγμή κάνουν ό,τι μπορούν για να την υπονομεύσουν.

Το μήνυμα των εκλογών το πήραν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, που έχουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Ζητήσαμε επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής, ώστε να πάρει ανάσα η Οικονομία και να ανακουφιστεί η Κοινωνία. Αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό και μπορεί να γίνει.

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που αυτά θα κάνει, σε αυτά θα δώσει προτεραιότητα, θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα δώσει πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ανακούφιση.

Όσοι επικαλούνται το αποτέλεσμα των εκλογών για να διαλύσουν τη χώρα, να ξέρουν ότι ο λαός σε κανένα δεν έδωσε τέτοια εντολή!
Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην Πολιτική του Μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας! Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω…

Ελπίζω μέχρι αύριο που θα συναντηθούμε, ο κ. Τσίπρας να έχει συνέλθει.

Αλλιώς, ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν έχει στο νου του ούτε τον Έλληνα πολίτη, ούτε το μέλλον του τόπου… Θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο. Να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο. Και δεν θα περάσουν τα σχέδιά του…

-Πριν δύο χρόνια προειδοποιήσαμε τους οπαδούς του Μνημονίου ότι με την πολιτική τους διέλυαν τη χώρα.
-Τώρα δεν θα αφήσουμε τους οπαδούς του λαϊκισμού να αποτελειώσουν τη διάλυσή της».

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: