Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Μέρα μνήμης για τους πεσόντες στα Ίμια

 Τη μνήμη των υποπλοιάρχων Παναγιώτη Βλαχάκου και Χριστόδουλου Καραθανάση, και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στα Ίμια στις 31 Ιανουαρίου του 1996, τίμησαν χθες τα Σώματα του στρατού, συγγενείς των πεσόντων και η πολιτειακή ηγεσία.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού, στο Κοτρώνι τού Μαραθώνα. Στην τελετή παραβρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων.

Εκεί ήταν ακόμα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καράμπελας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης,
ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί τού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και οι συγγενείς των πεσόντων.

Στο μεταξύ τη μνήμη των τριών στρατιωτικών τίμησε σήμερα αντιπροσωπεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που μετέβη στην περιοχή όπου κατέπεσε το ελικόπτερο και έριξε δάφνινο στεφάνι.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: