Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Προκλητικές δηλώσεις Μιλόσοσκι από την Κέρκυρα



Μόνο ως προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις και η όλη εν γένει στάση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων από την Κέρκυρα.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εκτός από τη διαρκή επανάληψη της φράσης «Δημοκρατία της Μακεδονίας», που αντιβαίνει στους στοιχειώδεις κανόνες της διπλωματικής φιλοξενίας, ο Μιλόσοσκι φρόντισε να κάνει και …μάθημα εξωτερικής πολιτικής.

«Η Ελλάδα δεν έχει να «φοβάται» τίποτε από τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αντίθετα έχει να κερδίσει στην ασφάλεια της» (!) δήλωσε ο σκοπιανός ΥΠΕΞ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε – κατ’εξαίρεση όπως είπε – άδεια για την προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους των Σκοπίων, αλλά η … απάντηση του Μιλόσοσκι από το ελληνικό έδαφος ήταν ότι τα Σκόπια «δεν κάνουν βήμα πίσω στη θέση τους για το όνομα της χώρας».

Ταυτόχρονα, καταγράφεται μία γενική προσπάθεια να κατοχυρωθεί στη «συνείδηση» όλων μας ως κάτι «σπουδαίο» η μη συνάντηση Μπακογιάννη – Μιλόσοσκι, λειτουργώντας προφανώς ως αντίβαρο στην παραχώρηση της άδειας για προσγείωση του σκοπιανού κυβερνητικού αεροσκάφους.

Πηγή: Newsblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: