Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Επιμένει ο Ερντογάν ότι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική

REUTERS/UMIT BEKTAS
Θα το εντάξει και στο σχολικό πρόγραμμα

«Σχετικά με αυτό το ζήτημα μία μεγάλη ευθύνη έχει επωμιστεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης» δήλωσε ο κ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα.

 O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε με πείσμα την θεωρία του σχετικά με την ανακάλυψη της αμερικανικής ηπείρου από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα, δηλώνοντας, παρά τις επικρίσεις που έχουν ήδη εκφράσει ορισμένοι μουσουλμάνοι, ότι θα εισαγάγει τη διδασκαλία της θεωρίας στα σχολεία.

«Σχετικά με αυτό το ζήτημα μία μεγάλη ευθύνη έχει επωμιστεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης» δήλωσε ο κ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα.

«Εάν η ιστορία των επιστημών είχε γραφτεί με αντικειμενικότητα, θα έδειχνε ότι η συμβολή των μουσουλμάνων γεωγράφων στην επιστήμη είναι πολύ πιο σημαντική απ’ όσο γνωρίζαμε», προσέθεσε ο κ. Ερντογάν.

Το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος είχε πυροδοτήσει μία αντιπαράθεση υποστηρίζοντας, με μεγάλη βεβαιότητα, ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα.

«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος», είχε διαβεβαιώσει ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του η οποία είχε μεταδοθεί από την τηλεόραση.

Απορρίπτοντας τις επικρίσεις τις οποίες εξέφρασαν ορισμένοι μουσουλμάνοι έπειτα από τις δηλώσεις του, ο κ. Ερντογάν συνέχισε να υπερασπίζεται την θεωρία και τόνισε ότι «πολύ αξιοσέβαστοι επιστήμονες στη Τουρκία και σε ολόκληρο τον κόσμο» την υποστηρίζουν επίσης.

Ο ίδιος επέκρινε τους μουσουλμάνους αυτούς ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους.

«Ορισμένοι νέοι στην χώρα μας άρχισαν να αμφισβητούν την θεωρία, χωρίς να έχουν διεξαγάγει οποιαδήποτε έρευνα ή να έχουν προσέξει τις συζητήσεις. Και όχι μόνο νέοι, αλλά επίσης και ηλικιωμένοι άρχισαν να αμφισβητούν», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Είναι επειδή συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ένας μουσουλμάνος δεν θα μπορούσε να το επιτύχει αυτό. Δεν πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους μετέφεραν πλοία από ξηράς προς τον Κεράτιο Κόλπο» προσέθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στην άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 από το σουλτάνο Μωάμεθ Β΄.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: