Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ενεφανίσθη ο Αλ. Αλαβάνος και προτείνει "ενωτική ριζοσπαστική κίνηση" αλλά χωρίς ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας, ο Αλέκος Αλάβανος προτείνει μια νέα πρόταση δράσης για την Αριστερά. Η πρότασης που κατέθεσε στις 9 Ιουλίου το Συντονιστικό του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής προς οργανώσεις και κόμματα της αντικαπιταλιστικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, λαμβάνει υπόψιν της το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικών εθνικών εκλογών και την προοπτική των ευρωεκλογών του 2014.

Σύμφωνα με  την "πλατφόρμα συμφωνίας" είναι προφανές ότι οι δυνάμεις που έχουν επιλέξει να συσπειρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και μετέχουν στο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΚΟΕ, ΔΕΑ) αποκλείονται από τη συνέχεια. Ο ορίζοντας συμμαχιών που προτείνει το ΜΑΑ περιλαμβάνει λοιπόν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις οργανώσεις της χωριστά, το ΕΕΚ, την Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη, την ΟΚΔΕ, καθώς και τον ανένταχτο κόσμο που έχει πλησιάσει τον χώρο αυτό.


Το ΜΑΑ διαπιστώνει ότι η συγκυρία θέτει “πρωτοφανείς υποχρεώσεις για τη ριζοσπαστική Αριστερά” αφού “κρίνεται η ίδια η επιβίωση για εκατομμύρια εργαζομένων και των οικογενειών τους, κρίνεται αν θα υπάρξει ζωή και προοπτική για τη νεολαία, κρίνεται το μέλλον του τόπου μας όλο τον 21ο αιώνα, κρίνονται  και οι δημοκρατικές κατακτήσεις και παραδόσεις του λαού”.

Στο πνεύμα αυτό προτείνει επιγραμματικά τα εξής:

1. Oλοκλήρωση των συζητήσεων που ήδη έχουν αρχίσει ανάμεσα σε όλους όσους έχουν συμπεριλάβει σε ένα ανατρεπτικό προγραμματικό σχέδιο  την αποχώρηση από την Ευρωζώνη, που εκ των πραγμάτων οδηγεί  στη σύγκρουση με όλο το θεσμικό καθεστώς της Ε.Ε.

2. Σύγκληση μέσα στο Σεπτέμβρη μιας μεγάλης πανελλαδικής συνέλευσης για μια μεγάλη εργατική, λαϊκή κίνηση μετωπικού χαρακτήρα.

3. Ανοικτές θεματικές συνελεύσεις για την πολιτική τεκμηρίωση και επεξεργασία ενός σχεδίου που θα αναδεικνύει το ζήτημα της αποχώρησης από το ευρώ όχι ως μιας προειλημμένης ιδεολογικής άποψης.

4. Επεξεργασία ενός ενός επαναστατικού «Σχεδίου Β».

5. Κοινή βάση στην ενδεχόμενη (και πολύ πιθανή) αιφνίδια διενέργεια εκλογών.

6. Προετοιμασία κοινής απάντησης κατά του ευρώ στις ευρωεκλογές του 2014.

7. Ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

8. Δημοκρατική συγκρότηση ενός  εγχειρήματος με πανελλαδική δικτύωση και δημοκρατική λήψη των αποφάσεων.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: