Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Flavor & Taste Επιτραπέζια ελιά & pate ελιάς


Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ ελιάς

Προετοιμάζεται ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ «Flavor & Taste» για επιτραπέζιες Ελιές & Πατέ ελιών, στις 12-13 Μαϊ 2012, στην Χαλκιδική (Νικήτη, ξενοδοχείο Anthemus, Ακτή Ελιά, τηλ 2375072001) με πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ», με την υποστήριξη των: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δήμος Σιθωνίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Κεντρικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής & Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, σε μια προσπάθεια προώθησης της ποιότητας στα αγροτικά προϊόντα.

Την πρώτη εφαρμογή της ιδέας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος είδαμε, στα πλαίσια της DETROP 2011 (Θεσσαλονίκη), με τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΓΕΥΣΗΣ «Flavor & Taste» για το τυρί φέτα.

Σκοποί του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την προσπάθεια των ελλήνων καλλιεργητών ελιάς, των ελλήνων τυποποιητών-παραγωγών ελιάς, να επιδιωχθεί η σύνδεση των τοπικών παραγωγών με τους Αρχιμάγειρες, και των ελληνικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων με την ελληνική γαστρονομία, καθώς και η προώθηση των πωλήσεων ελληνικών αγροτικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Χαλκιδική, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική περιφερειακή ενότητα στην επιτραπέζια ελιά.

Οι νικητές του Διαγωνισμού θα υπογράψουν Ιδιωτικό Συμφωνητικό με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος κ. Φώτιο Καραφουλίδη για τη χρήση ειδικού σήματος βράβευσης στις ετικέτες των συσκευασιών του τυποποιημένου προϊόντος Ελιάς για τη σοδειά που θα λάβει μέρος στο Διαγωνισμό. Τα βραβεία για κάθε κατηγορία θα είναι ΧΡΥΣΟ, ΑΡΓΥΡΟ & ΧΑΛΚΙΝΟ. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής.

Η διοργάνωση του Διαγωνισμού γίνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, με υπεύθυνους τον Επίκ. Καθ Γιώργο Μπόσκου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων) και κ. Γιώργο Παλησίδη (6973453331, Επιστημονικό Συνεργάτη στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Εργαστήριο Γαστρονομίας).

Στην επιμελημένη διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού περιλαμβάνεται η υποβολή της συμπληρωμένης φόρμας συμμετοχής, σφραγισμένης & υπογεγραμμένης με φαξ στο 2310271959 ή ηλεκτρονικά στο agrorama@otenet.gr. Τα δείγματα θα αποσταλούν με μεταφορική ή courier στα γραφεία της Γραμματείας του Διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη μέχρι την Τρίτη 8 Μαΐου 2012 (τηλ 6943834921)» και η γευστική δοκιμή θα γίνει την Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, από ειδική δεκαπενταμελή επιτροπή αξιολογητών, που θα αποτελείται από πιστοποιημένους Executive Chefs, Διαιτολόγους-Διατροφολόγους, Επιστήμονες Τροφίμων, Δημοσιογράφους, Εστιάτορες & Εμπόρους Τροφίμων.

Οι κατηγορίες του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού επιτραπεζίων ελαιών & πατέ ελιάς περιλαμβάνουν «Ολόκληρη, πράσινη/μαύρη», «Πάστα, πράσινη/μαύρη», «Γεμιστή», «Ροδέλα, πράσινη/μαύρη», «Γλυκό, πράσινη/μαύρη» και «Συσκευασία».

Το διήμερο 12 & 13 Μαΐου 2012, στο ξενοδοχείο Anthemus (Νικήτη, Χαλκιδικής) κατά τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΓΕΥΣΗΣ «Flavor & Taste» για επιτραπέζιες Ελιές & Πατέ ελιών προετοιμάζονται Ομιλίες (12/5/2012, 16.00-17.40), Συζητήσεις (12/5/2012, 18.00-19.40), Συμπόσιο (12/5/2012, 21.00), Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας (13/5/2012, 10.00-14.30), Βραβεύσεις (13/5/2012, 15.00-16.30) και Ημερίδα για «το μέλλον του αγροτικού κόσμου».

Πληροφορίες: 6973453331, 6943834921, 2310 271950, agrorama@otenet.gr

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382



Δεν υπάρχουν σχόλια: