Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Πτήσεις ΝΑΤΟϊκών AWACS σε Πολωνία-Ρουμανία λόγω ουκρανικής κρίσης

Το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει αναγνωριστικές πτήσεις με AWACS πάνω από την Πολωνία και τη Ρουμανία στο πλαίσιο της «εποπτείας» της κρίσης στη γειτονική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

«Οι πτήσεις αυτές θα ενισχύσουν την ικανότητα εποπτείας της κατάστασης» και «θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά πάνω από το έδαφος» χωρών «που ανήκουν στο ΝΑΤΟ», διευκρίνισε ο ίδιος.

Η απόφαση των 28 πρεσβευτών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ «είναι μια κατάλληλη και υπεύθυνη δράση, σύμφωνη με την απόφαση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει τη συνεχιζόμενη εκτίμησή μας των επιπτώσεων της κρίσης αυτής για την ασφάλεια της Συμμαχίας», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν είχε δηλώσει ότι η κρίση στην Ουκρανία παρουσιάζει «σοβαρές επιπτώσεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρωατλαντικής ένωσης».

Ο Ράσμουσεν είχε εξάλλου κατηγορήσει τη Ρωσία ότι «παραβιάζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιτότητα της Ουκρανίας και ότι παραβιάζει τις διεθνείς της δεσμεύσεις» αναπτύσσοντας στρατεύματα στην Κριμαία. 

Πηγή: NewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: