Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Πιερία: Συνάντηση με Μαγκριώτη για τα διόδια


Στη συνάντηση των φορέων της Πιερίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη για το θέμα της λειτουργίας των διοδίων στην ΠΑΘΕ και την κατασκευή των παράλληλων οδικών έργων, συμμετείχε ο αντινομάρχης Πιερίας Νίκος Μπουρονίκος, εκπροσωπώντας το νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό συμμετέχοντας στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών.

Σημειώνεται ότι ο νομάρχης είχε επισημάνει τόσο σε δηλώσεις του όσο και σε επιστολή τους στους φορείς της Πιερίας την ανάγκη διασφάλισης των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών για ελεύθερη προσπέλαση στο Νομό Πιερίας,
ζητώντας από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα λειτουργήσει κανένας επιπλέον σταθμός διοδίων στην Πιερία, ωσότου ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα παράλληλα οδικά έργα που θα εξασφαλίζουν στους κατοίκους του νομού απρόσκοπτη μετακίνηση εκτός του εθνικού οδικού άξονα, σε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο.

Ο κ. Μπουρονίκος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στη συνάντηση κατατέθηκαν οι απόψεις της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πιερίας όπως διατυπώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου.

«Συγκεκριμένα ότι διεκδικούμε για το νομό μας ένα ασφαλές παράπλευρο οδικό δίκτυο από τα νότια του νομού έως τον Αλιάκμονα, την κατασκευή όλων των κόμβων στο Αιγίνιο, την Πύδνα και τον Κορινό, την κατασκευή όλων των γεφυρών, όπως η γέφυρα στη Ζηλιάνα και στην Τοπόλιανη καθώς και η κατασκευή του παραλιακού δρόμου Παραλίας – Βαρικού, για τον οποίο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας έχει έτοιμη μελέτη, την οποία έχει καταθέσει εδώ και έναν χρόνο στο ΥΠΕΧΩΔΕ».

Ο κ. Μπουρονίκος σημείωσε ότι ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες τον Νομό μας, όπου με τη συμμετοχή των φορέων και της εταιρίας θα δοθούν λύσεις στα αιτήματα των Πιεριέων.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: