Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Αντάλλαγμα θα ζητήσει ο Ερντογάν


Με «αιτήματα» επανέρχεται ο Τούρκος πρωθυπουργός στην Αθήνα, στις 22 του μήνα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, θα ζητήσει αντάλλαγμα για την λειτουργία της Παναγίας Σουμελά το περασμένο Δεκαπενταύγουστο.

Ο κ. Ερντογάν έρχεται αποφασισμένος να εξασφαλίσει από τον κ. Παπανδρέου την αναστηλώση του Φετχιγέ τζαμιού που χτίστηκε το 1458 στη μνήμη του Πορθητή που κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη. Όσο για τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι μουσουλμάνοι της Θράκης για τους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν, αυτά θα φθάσουν στο Καράτσι μέσω… Άγκυρας!

Και γιατί όχι; «Λεφτά υπάρχουν», μας είπε και ο κ. Ερντογάν πριν από μία εβδομάδα, όταν δήλωνε ότι πίσω από την ελληνική κρίση κρύβονται οι «φανταστικοί εχθροί».


Λεφτά αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και σε μια άλλη περίπτωση. Πρόσφατα, οι μουσουλμάνοι της Θράκης έκαναν έρανο για τους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν και συγκέντρωσαν 340.000 ευρώ.

Η επιταγή της τουρκικής τράπεζας «Ζιραάτ Μπανκάσι» που εκδόθηκε στην Κομοτηνή παραδόθηκε στον,,, Τούρκο πρόξενο και θα φτάσει στο Πακιστάν μέσω Τουρκίας! Πρόκειται, βέβαια, για λεφτά Ελλήνων πολιτών που ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθούν από την Άγκυρα για να ενισχύσει τους δεσμούς της με το Καράτσι! Και όλα αυτά, ως εάν να μην υπάρχουν ελληνικές αρχές στην Θράκη!

Ο κ. Ερντογάν  έρχεται στην Αθήνα για να λάβει μέρος στην Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή της Μεσογείου.  Αλλά το κλίμα δεν θα είναι το μόνο θέμα που θα περιλάβει στην νέα του επίσκεψη.

Ως γνωστόν, αναμένεται, στις 10 Νοεμβρίου, η νέα έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επιδόσεις της Τουρκίας. Χθες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών κ. Δελαβέκουρας δήλωσε πως «για να είναι αντικειμενική η καταγραφή θα πρέπει να περιλαμβάνει όλο το φάσμα των πρακτικών και της πολιτικής της γείτονος, ιδιαίτερα ως προς το πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας».

Πηγή: Ελεύθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: