Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Πιερία: Επι μια εβδομάδα ενθρονίζουν τον ίδιο μητροπολίτη

Πόσες φορές άραγε ενθρονίζεται ο Πάπας της Ρώμης; Μία! Πόσες φορές ενθρονίζεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης; Μία! Πόσες φορές ενθρονίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών; Μία! Ίσως θα πρέπει να πάρουν μαθήματα από τον νέο μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο, ο οποίος -μέχρι στιγμής- έχει ενθρονιστεί τρείς φορές!

Σε μια εποχή που οι άνθρωποι πέφτουν από τα μπαλκόνια γιατί δεν αντέχουν άλλο την οικονομική κρίση, ο νέος μητροπολίτης Κίτρους την τελευταία εβδομάδα έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, με την στάση του.

Το ότι ενθρονίστηκε τρεις φορές (μέχρι στιγμής) είναι το λιγότερο. Άλλωστε δημοτικές εκλογές έρχονται. Ο κάθε Δήμαρχος τώρα θα θέλει να δείξει στους ψηφοφόρους του ότι αγαπά την Εκκλησία και και και… ξέρετε τώρα.

Άραγε πόσο κόστισε όμως η κάθε μια από αυτές τις ενθρονίσεις; Τουλάχιστον για την κεντρική ενθρόνιση στην Κατερίνη, ο Δήμος δαπάνησε 20.000 ευρώ εκ των οποίων τα 10.000€ δαπανήθηκαν σε ένα γεύμα! Για να μην κάνετε τον κόπο να ξαναδιαβάσετε σας σημειώνω πως το νούμερο είναι σωστό. 10.000€ για ένα γεύμα!

Τα έξοδα θα ήταν πολύ λιγότερα αν ο κ. Γεώργιος δεν είχε φροντίσει να καλέσει εκπροσώπους απ όλες τις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες και τα Πατριαρχεία.

Να πούμε για τα διαφορετικά άμφια σε κάθε εμφάνιση; Πότε πρόλαβε να ράψει τόσες στολές στα μέτρα του; Για τις δημοσιογραφικές καλύψεις που ούτε ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος δεν είχε; Ή για τη διώροφη – κυριολεκτικά- αφίσα με το πρόσωπο του νέου μητροπολίτη που μας θύμισε Ιράν;

Αλήθεια πως ένιωσε ο Αρχιεπίσκοπος αντικρίζοντας αυτό το θηριώδες πανό, τις ξένες αντιπροσωπείες και όλη αυτή την υπερβολή στην Κατερίνη;

Δεν θα μπω στη διαδικασία ούτε να δώσω οδηγίες ούτε να το παίξω δάσκαλος στον νέο Ιεράρχη. Θέλω μόνο να πω δυο λέξεις:

Με μέτρο… μας βλέπουν!

Πηγή: Dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: