Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής - 8 Μάρτη ημέρα της γυναίκας


Πολύγυρος 08-03-12

8 ΜΑΡΤΗ –ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες ,εργαζόμενες, άνεργες ,μετανάστριες που ακόμα σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σε΄ ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που θεωρεί ότι έχει εξαφανισθεί η αρχή ισότητας των φύλλων και των ίσων ευκαιριών.

Φέτος ,8 Μάρτη 2012 ,στο μέσο της δίνης που βρίσκεται η χώρα μας στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αγώνα και διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση.

Οι επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στον κόσμο της εργασίας αναδεικνύουν με το πιο σκληρό τρόπο τις τεράστιες αποκλίσεις


Εργαζόμενες μητέρες ή υποψήφιες μητέρες είναι από τις πρώτες που εξαναγκάζονται να αποδεχτούν ελαστικές επισφαλείς και κακοπληρωμένες δουλειές που υπερεκπροσωπούνται σε χαμηλά αμειβόμενες εργασίες ,που αποκλείονται από την επαγγελματική εξέλιξη που χάνουν τελικά τη δουλειά τους για να φροντίσουν τα παιδιά τους ,και τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς τους.

Οι κάθε είδους κρίσεις που πλήτουν την κοινωνία δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για ακόμα μεγαλύτερες και πιο βαθιές ανισότητες ούτε να υπονομεύουν τα δικαιώματα των γυναικών ,που έχουν είδη κατακτηθεί. Η πολιτική της κοινωνικής ασφάλειας είναι καθαρά εθνική υπόθεση και απαιτεί αποκαταστατικά μέτρα άρσης των χρόνιων ανισοτήτων εις βάρος των γυναικών .

Η δύναμη είναι στα χέρια των γυναικών, στα συνδικάτα στη συλλογική διαπραγμάτευση, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στους συλλογικούς αγώνες για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων, την ουσιαστική εφαρμογή της ισότητας των φύλλων, την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων και την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους τους εργαζόμενους.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: