Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Κυβέρνηση τετραετίας ή εξαμήνου;


Γιατί όλοι είναι τόσο σίγουροι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα κυβερνήσει για 4 χρόνια;

Προεκλογικά, ο Κώστας Καραμανλής είχε πει ότι θα στηρίξει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια.

Όμως μετά την παραίτηση Καραμανλή, η δήλωση του αυτή δεν δεσμεύει τον επόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Δέσμευε προσωπικά τον ίδιο, ότι δηλαδή αν ο Καραμανλής ήταν Πρόεδρος, η Νέα Δημοκρατία θα στήριζε τον Κάρολο Παπούλια.

Ας μην είμαστε λοιπόν σίγουροι για τίποτα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τον Μάρτιο να οδηγηθούμε ξανά στις κάλπες, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μέχρι τότε θα έχουν γίνει και τα πρώτα λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου και ίσως ο νέος αρχηγός να θελήσει και να μετρήσει τις δυνάμεις του, με μία νέα προσφυγή στις κάλπες.

Πρώτον θα εισπράξει ψήφους από τους δυσαρεστημένους που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και δεύτερον θα προσπαθήσει να συσπειρώσει τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας που δεν πήγαν στις κάλπες να ψηφίσουν.

Τις εκλογές σίγουρα δεν τις θέλουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Το ΠΑΣΟΚ γιατί θα έχει φθορά, ο ΛΑ.Ο.Σ. γιατί απειλείται με συρρίκνωση των ποσοστών του.

Αυτούς που συμφέρει η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι σίγουρα η Νέα Δημοκρατία, δεν έχει να χάσει κάτι, μόνο να κερδίσει έχει.

Υπάρχει ενδεχόμενο να μπούνε οι Οικολόγοι Πράσινοι στην βουλή και θα κόψουν βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ φυσικά, οπότε θα μειωθούνε και οι 160 έδρες που έχει τώρα το ΠΑΣΟΚ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά με το συμπαθειο κιόλας αλλά σοβαρολογείται?Ποιος θέλει εκλογές σε ένα τετράμηνο πάλι?Εαν γίνουν με ευθύνη της ΝΔ θα πάρει 20%.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχνάτε και τον νέο εκλογικό νόμο που θα δώσει +10 έδρες στον 1ο. Κανέναν δεν συμφέρει η τόσο γρήγορη προσφυγή στην κάλπη ;)