Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο κ. Γ. Παπανδρέου


Η τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο κ. Γ. Παπανδρέου - Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου

Ορκίστηκε σήμερα το πρωί ο νέος πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Στην τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα και θα ορκιστεί την Τετάρτη. Μετά το πέρας της τελετής, ο νέος πρωθυπουργός είχε διάλογο ολίγων λεπτών τόσο με τον Κ.Παπούλια, όσο και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή.

Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία και ακολούθησε ένας σύντομος διάλογος μεταξύ τους. Ο Κ.Καραμανλής συνεχάρη τον Γ.Παπανδρέου και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο Γ.Παπανδρέου ρώτησε τον Κ.Καραμανλή για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του Αλίκης, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο τέως πρωθυπουργός απάντησε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ο Γ.Παπανδρέου ευχήθηκε να ξεπεραστεί το πρόβλημα υγείας.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: