Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

«Λύτρωση» από Ιβιτς στο 87'


Οι δύο τελευταίες αλλαγές του Φερνάντο Σάντος έκλεψαν την παράσταση στο τελικό 1-0 με το οποίο ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ηρακλή στο ντέρμπι της Τούμπας. Και αν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ Ιλια Ιβιτς έχει δώσει προ καιρού τα διαπιστευτήριά του, η παρουσία του Κοντρέρας ως σέντερ φορ ανάγκης (μπήκε ως αλλαγή του Παπάζογλου πέντε λεπτά πριν το φινάλε) είχε τελικά καθοριστική σημασία.

Ο Χιλιανός κατά συνθήκη φορ έχασε μία μοναδική ευκαιρία ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο αλλά ... εξιλεώθηκε με την ασίστ που έδωσε στον σκόρερ στη φάση που οδήγησε στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ηταν το 87’ και ο Ιβιτς συνεργάστηκε άψογα με τον Κοντρέρας με «ένα-δύο». Ο Κοντρέρας έστρωσε την μπάλα στον Ιβιτς έξω από την περιοχή του Ηρακλή και ο τελευταίος με συρτό σουτ νίκησε τον Κοβαλέφσκι και λύτρωσε την Τούμπα.

Μετά από ένα συντηρητικό πρώτο ημίχρονο, με λίγες φάσεις και πολλή ένταση, ο ΠΑΟΚ υπερίσχυσε κατά κράτος στην επανάληψη. Στο 64’ ο Παπάζογλου έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν μετά τη σέντρα του Λίνο βρέθηκε μόνος του προ κενής εστίας αλλά «κατάφερε» να στείλει την μπάλα άουτ. Μάλιστα ο μοναδικός επιθετικός που είχε απομείνει στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα και ζήτησε αλλαγή από τον Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος λόγω ανάγκης επιστράτευσε σε αυτή τη θέση τον Κοντρέρας!

Στο 72’ ο Βιερίνια έκανε πολύ καλή ατομική προσπάθεια αλλά το σουτ από πλάγια θέση κατέληξε άουτ ενώ στο 86’ ο Γκαρσία βρήκε με κεφαλιά τον Κοντρέρας ξεχασμένο στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, αλλά η προβολή του τελευτάιους πέρασε λίγο άουτ.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την συμπλήρωση των δέκα χρόνων από το δυστύχημα στα Τέμπη. Εκπρόσωποι οργανωμένων οπαδών καθώς και οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των αδικοχαμένων φίλων της ομάδας.

Κίτρινες: Τσιρίλο, Μαλεζάς, Κονσεϊσάο, Γκαρσία - Λέκι, Ιακόμπ, Γιαννούλης

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Κονσεϊσάο (66’ Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Παπάζογλου (85’ Κοντρέρας), Φωτάκης (74’ Ιβιτς), Βιεϊρίνια.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Λέκι (76’ Παπαζαχαρίας), Παπαστεργιανός, Ντιέ, Τούμα (62’ Κονέ), Μάρτος, Ντίκα (69’ Ντάλα Μπόνα), Γιαννούλης, Ιακόμπ, Επστάιν.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: