Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Τη Δευτέρα καταθέτει στον εισαγγελέα ο Τάκης Μπαλτάκος

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα η οποία έχει αναλάβει να ερευνήσει εαν έχει τελεστεί κάποιο ποινικό αδίκημα κατά το επίμαχο βίντεο.

Η εισαγγελέας ζήτησε ακόμη να προσκομιστούν τα πρακτικά της Βουλής,  το απόσπασμα που μιλάει ο κ. Κασιδιάρης για το θέμα αυτό καθώς και το επίμαχο dvd με την μαγνητοσκόπηση.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί διατάχθηκε η εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες λήψης του βίντεο με την απίστευτη συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη.


Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα να διενεργήσει προκατακρτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί από μέρους του Ηλία Κασιδιάρη το κακουργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει τον χαρακτήρα της επείγουσας καλείται ως μάρτυρας και ο παραιτηθείς πλέον Γενικος Γραμματέας της Κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για το πότε, πως ,και κάτω από ποιές συνθήκες τραβήχτηκε αυτο το βίντεο που είναι προφανές ότι δόθηκε στη δημοσιότητα χωρίς την έγκριση του.

Σε βάρος δε του χρήστη του βίντεο ,Ηλία Κασιδιάρη δεν τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία, δηλαδή δεν συλλαμβάνεται , καθώς όπως εξηγούν εισαγγελικές πηγές το χρησιμοποίησε ως αποδεικτικό μέσον σε βάρος του διαδικασία κι αυτό καθιστά - σύμφωνα με το νομο - μη αυτόφωρη την πράξη.

Πηγή: NewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: