Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η σκληρή πραγματικότητα και η πολιτική επικοινωνία!


Συμπληρώθηκαν οι πρώτες 100 ημέρες τις οποίες τόσους μήνες τώρα ευαγγελιζόταν ο κ. Παπανδρέου. Το πολυδιαφημισμένο «πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών» ( στο εσωτερικό μέτωπο και το οποίο είναι …ουρά του εξωτερικού μετώπου, το τονίζω! ),αποδείχθηκε πρόχειρο και άτολμο.

Στο πλαίσιο της πολιτικής επικοινωνίας Μαξίμου και Ιπποκράτους «στήνουν» εκδήλωση για τις πρώτες 100 ημέρες . Άλλο όμως η πολιτική επικοινωνία και άλλο η σκληρή πραγματικότητα. Απλά η πρώτη έρχεται να υποκρύψει στα μάτια της κοινής γνώμης , μέρος ή και την ολότητα της δεύτερης.

Εγώ θα παρακάμψω την πρώτη και θα επικεντρωθώ στην ωμότητα της δεύτερης. Μέσα σε 100 μόλις ημέρες οι προεκλογικές δεσμεύσεις απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της χώρας δεν χρειάστηκε και πολύ για να γίνουν αόριστες φράσεις παρελθόντων μηνών.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι όταν προεκλογικά μιλούσαμε για έκθεση ιδεών την οποία το ΠαΣοΚ τη παρουσίαζε ως ….πολιτική πρόταση, είχαμε ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο!

Τα νομοσχέδια για τα οποία προεκλογικά είχε δεσμευτεί να ψηφιστούν μέσα στις 100 πρώτες ημέρες ήταν:

1. Η στήριξη του πραγματικού εισοδήματος.

2. Η προστασία του δανειολήπτη.

3. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η προώθηση των επενδύσεων.

4. Η άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας και

5. Η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων – η παροχή ρευστότητας στην οικονομία.

Μέχρι τώρα, ψηφίστηκαν μόνο τα νομοσχέδια για το Έκτακτο Κοινωνικό Επίδομα και για τις προσλήψεις, μόλις την τελευταία εβδομάδα πριν από τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, ενώ χαρακτηριστικό του πόσο ανέτοιμη εμφανίζεται η κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι η Βουλή παρέμεινε ….κλειστή για 2,5 εβδομάδες λόγω έλλειψης νομοσχεδίων!…..΄

Οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά στον Ελληνικό λαό ήταν πολλές. Ο απολογισμός, ωστόσο, ακόμη και για τον πιο καλόπιστο Έλληνα, έχει μπροστά ….αρνητικό πρόσημο!

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα!!! Όλα τα υπόλοιπα άπτονται στο επίπεδο της πολιτικής επικοινωνίας …..

Πηγή: Politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: