Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Αδικούν τον Πολύγυρο με τον Καλλικράτη


Κόβουν και ράβουν τον Καλλικράτη στα μέτρα τους διάφορα πολιτικά υποκείμενα. Τους προειδοποιούμε ρε άχρηστοι πολιτικάντηδες όλες οι πρωτεύουσες Νομών παίρνουν το μεγαλύτερο τμήμα του Νομού. Καθίστε καλά λοιπόν και μην αδικείτε άλλο τον Πολύγυρο γιατί στις εκλογές θα ψάχνεστε. Ολόκληρη η Σιθωνία και τα Ζερβοχώρια να συμπεριληφθούν στον Δήμο Πολυγύρου.

Κάτι βλακείες ονόματα που ακούγονται του τύπου Δήμος Κεντρικής Χαλκιδικής να το ξεχάσουν και ο Ραγκούσης και ο Γ.Α.Π. και ο Δριβελέγκας μαζί. Ο Ιστορικός Δήμος Πολυγύρου έχει και όνομα, έχει και Ιστορία.

Δήμος Πολυγύρου, δεν αλλάζουμε το όνομα μας. Όσοι φαντάζονται ότι θα κουβαλήσουν τα σκουπίδια της Ιερισσού και τα δηλητήρια από τα χημικά του Στρατωνίου μέσα στον Πολύγυρο, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Πρώτα πρώτα θα αρχίσουμε να πελεκάμε το ΠΑΣΟΚ. Πλην του Αργύρη Λαφαζάνη, που είναι παιδί του Πολυγύρου και τον αγαπάμε όλοι μας. Από εκεί και μετά, όποιον πάρει η μπάλα.

Αυτοί δεν θα ευχαριστηθούν ακόμα και αν κατεδαφιζόταν ο Πολύγυρος, δεν θα χόρταιναν ούτε και τότε.

Τα Νέα Μουδανιά είναι απλά μια πόλη που τυχαία χτίστηκε στην Χαλκιδική. Δεν μπορούνε να πάνε καμία πρωτεύουσα ΠΟΤΕ εκεί. Αυτά τα χαριτωμένα που διαδίδουν δεξιά και αριστερά ότι πρέπει να γίνουν πρωτεύουσα γιατί είναι μεγαλύτερη πόλη από τον Πολύγυρο, δεν πείθουν ούτε παιδάκια του Δημοτικού Σχολείου. Και τα Γιαννιτσά έχουν περισσότερο πληθυσμό από την Έδεσσα και θέλανε και αυτοί να πάρουν την πρωτεύουσα από την Έδεσσα. Όσο θα γίνουν τα Γιαννιτσά πρωτεύουσα, άλλο τόσο θα γίνουν και τα Μουντανιά.

Το νου σας κύριοι της Αυτοδιοίκησης, όποιος δεν διεκδικήσει τα αυτονόητα για τον Πολύγυρο, θα τον μαυρίσουμε στις κάλπες. Είτε είναι της Νέας Δημοκρατίας, είτε είναι του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς πέρα από τον Δημήτρη Ζαγγίλα και τον Αργύρη Λαφαζάνη, δεν ακούσαμε κανέναν άλλο να ζητάει το αυτονόητο. Για την περίπτωση της Αρναίας, έχουμε ήδη τοποθετηθεί. Έδρα του Δήμου να μείνει η Αρναία στη Βόρειο-ανατολική Χαλκιδική, αλλά χωρίς τα Ζερβοχώρια, τα οποία δικαιωματικά ανήκουν στον Πολύγυρο.

Ήδη ο Δήμος Πολυγύρου εξυπηρετεί τα Ζερβοχώρια μεταφέροντας τα απορρίμματα από αυτά τα χωριά στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου. Χωρίς την ένταξη των Ζερβών στον Δήμο της Πρωτεύουσας, αυτά τα χωριά θα μαραζώσουν και θα συρρικνωθούν. Γιατί ο Πολύγυρος δεν κοιτάει μόνο την πάρτη του, αλλά κοιτάει και όλα τα χωριά γύρω του γιατί έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της βοήθειας και της αλληλεγγύης. Σε αυτό είμαστε πρωτοπόροι. Είμαστε η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που φροντίζει και τα Δημοτικά Διαμερίσματα και δεν τα έχει παρατήσει στην τύχη τους.

Επίσης οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στους Θωμά Καπλάνη και Ευθύμη Καρανάσιο, την άκαμπτη στάση τους απέναντι στις πιέσεις κάποιων για να κουβαλήσουν τα σκουπίδια της Βόρειας Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Ενώ κάποιοι άλλοι θέλανε να συζητήσουν πότε θα μας διαθέσει η Ιερισσός τα σκουπίδια της. Καλά ρε παλικάρια (λέμε τώρα), έχετε δει σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας να κουβαλάνε στις πρωτεύουσες των Νομών τα απορρίμματα τους οι γύρω Δήμοι; Απορώ δηλαδή με την υπομονή μας ακόμα...

Καταλάβετε το καλά πολιτικάντηδες, ότι δεν μπορείτε να αγγίξετε τον Πολύγυρο, ούτε να του κάνετε κακό. Ο Πολύγυρος θα πάρει αυτά που του ανήκουν είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει. Και αν θυμώσετε για αυτά που γράφουμε, ξύδάκι.

Τα Ανήλια

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει πάρα πολύ που υποστηρίζετε τον Δήμο Πολυγύρου τόσο πολύ!Αξίζετε μπράβο σε αυτό.
Είστε όμως και υποκριτές διότι λέτε:
"Πρώτα πρώτα θα αρχίσουμε να πελεκάμε το ΠΑΣΟΚ. Πλην του Αργύρη Λαφαζάνη, που είναι παιδί του Πολυγύρου και τον αγαπάμε όλοι μας. Από εκεί και μετά, όποιον πάρει η μπάλα."
Μα ο Λαφαζάνης υποστήριξε τόσο η Κασσάνδρα όσο και η Σιθωνία να αποτελέσουν ανεξάρτητο Δήμο.
Σαφώς συγχαρητήρια στον Καπλάνη και τον Καρανάσιο που είναι αμετακίνητοι γιατί μόνο έτσι θα μείνει ισχυρός και ισχυρότερος αργότερα ο Δήμος.
Κατα τα άλλα τα Μουδανιά έχουν χάσει τη μπάλα πλέον και βλέπω να χάνουν και την έδρα με τη στενοκεφαλιά τους.
Για την Ιερισσό και την Αρναία το θέμα έχει καταντήσει κουραστικό και βαρέθηκα να το διαβάζω.

Τα Ανήλια είπε...

Αγαπητέ φίλε,

Αυτό που ακούσαμε εμείς να δηλώνει ο Αργύρης Λαφαζάνης σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο της Χαλκιδικής, είναι: Δύο Δήμοι. Δηλαδή Καλλικράτεια, Τρίγλια, Μουδανιά, Κασσάνδρα, Παλλήνη 1 Δήμος και 2ος Δήμος η υπόλοιπη Χαλκιδική.

Εμείς γνωρίζοντας αυτή την δήλωση γράψαμε για τον Αργύρη Λαφαζάνη. Αν έχει αλλάξει άποψη και υποστηρίζει για ξεχωριστό Δήμο την Σιθωνία, αυτό δεν το έχουμε υπ' όψιν μας.

Φυσικά και θα υποστηρίξουμε και τον Θωμά Καπλάνη και τον Ευθύμη Καρανάσιο και τον Λαφαζάνη και όσους υποστηρίζουν τον Πολύγυρο. Πέρα από τα κόμματα υπάρχει και η πόλη μας, την οποία όλοι αγαπάμε.

Όσο για το υποκριτές, ποτέ δεν υπήρξαμε. Ότι θέλουμε να πούμε το λέμε ξεκάθαρα.

Αν γνωρίζαμε τις υποψηφιότητες από υποψηφίους Δημάρχους Πολυγύρου, θα παίρναμε και θέση για το ποιόν θα υποστηρίξουμε. Γιατί είναι διαφορετικό ας πούμε να κατέβει από το ΠΑΣΟΚ οποιοδήποτε στέλεχος και διαφορετικό είναι αν κατέβει ο Αργύρης Λαφαζάνης για Δήμαρχος Πολυγύρου, δεν είναι το ίδιο.

Φυσικά υποθέσεις κάνουμε. Δεν γνωρίζουμε καμία υποψηφιότητα. Πάντως μεταξύ Πολυγυρινών υποψηφίων θα υποστηρίξουμε αυτόν που κατά τα δικά μας κριτήρια και τη γνώμη μας συμφέρει να εκλεγεί Δήμαρχος στον Πολύγυρο.

Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Μα ρε παιδια στα πρακτικα του Διαδημοτικου συμβουλιου Κασσανδρας και Παλληνης δήλωσε οτι θέλει ξεχωριστό Δήμο την Κασσάνδρα (βλ.εδώ http://respentza.blogspot.com/2010/04/blog-post_7902.html)
Αρα τι λέτε οτι ακούσατε σε τοπικό κανάλι κλπ κλπ.
Τέλοσπαντον δεν θέλω να επικεντρώνομαι σε συγκεκριμένα άτομα γιατί δεν είναι εκεί η ουσία.
Τωρα όσον αφορά τα άλλα συμφωνούμε απόλυτα.Θεωρώ και πρέπει ο Πολύγυρος να "κυνηγήσει" το συμφέρον του.Πράγματι θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τις υποψηφιότητες.Εκεί εύχομαι να γίνουν σωστές επιλογές για το καλό του τόπου.Είναι επιτέλους ευκαιρία η Χαλκιδική να προχωρήσει μπροστά με μια ισχυρή πρωτεύουσα πρότυπο, θα τολμούσα να πώ.
Αντε να δούμε.