Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Το αντισυμβατικό ανθολόγιο του Γιάννη Μπουτάρη


Σοβαρές Μπουτάρειες δηλώσεις βαριάς διανόησης και θολοκουλτούρας !


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σίγουρα δεν αποτελεί παράδειγμα συμβατικού πολιτικού που κρατάει μέσα του όσα δεν πρέπει να πρέπει να εκφράσει, αλλά το ακριβώς αντίθετο: Οι ειλικρινείς ατάκες του συνήθως προκαλούν θόρυβο και αντιδράσεις. Το newpost.gr σας παρουσιάζει μερικές από τις δηλώσεις του δημάρχου που... τάραξαν τα νερά του Θερμαϊκού και όχι μονο.

«Προσπαθούν χρόνια τώρα να με μειώσουν. Όχι γιατί φοράω σκουλαρίκι, όχι ότι έχω γκόμενες, όχι ότι έχω τατουάζ... Αλήθεια, τι τους κόφτει; Έχω ό,τι θέλω. Αυτό είναι το θέμα ή το πώς θα διοικήσουμε τον δήμο; Όλοι αυτοί είναι άνεργοι ή, σωστά, άεργοι, που αν καθίσουμε να δουλέψουμε τους βάζω στο τσεπάκι μου» είπε σε υψηλούς τόνους τον Οκτώβριο του 2010 σε προεκλογική συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμά του, απαντώντας στους επικριτές του.

«Αν θέλει ο Άνθιμος να ασχοληθεί με την πολιτική να ξυρίσει τα γένια του, να βγάλει τα ράσα και να ιδρύσει κόμμα» δήλωσε το Νοέμβριο του 2010 σε τηλεοπτική συνέντευξή του,
αναφερόμενος στις πολιτικές παρεμβάσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, με την μεταξύ τους κόντρα να έχει «φουντώσει».

«Εάν γίνεται γκέι παρέλαση στη Νέα Υόρκη, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, σε όλες τις πόλεις δηλαδή που οι συμπολίτες μας θέλουν να επισκεφτούν για τη ζωντάνια τους, το δυναμισμό τους, το ανοιχτό τους πνεύμα, γιατί να μη γίνουν και στη Θεσσαλονίκη;» αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του σε περιοδικό τον Φεβρουάριο του 2011, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι έχει επισκεφθεί γκέι μπαρ!

«Είσαι ένα χαμένο κορμί, ένας νταβατζής των εργαζομένων που έχει να εργαστεί περίπου 20 χρόνια» είπε απευθυνόμενος στο πρόεδρο των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Ηλία Μανουσαρίδη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο πρώτο επεισόδιο της μεταξύ τους αντιπαράθεσης τον Μάρτιο του 2011.

«Αισθάνομαι πιο άνετα στα Σκόπια παρά στη Σουηδία» δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία δημάρχων από τα βαλκανικά κράτη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε πως αισθάνεται πολύ πιο κοντά στους πολίτες της γύρω περιοχής, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της ΠΓΔΜ, του Κοσόβου, της Τουρκίας «απ' ότι για παράδειγμα με τους πολίτες της Σουηδίας», καθώς, όπως είπε, «έχουμε κοινή κουλτούρα».

«Θα βαθμολογούσα τον πρώτο χρόνο της δημαρχίας με έξι» δήλωσε στις 28 Νοεμβρίου του 2011 σε ιστοσελίδα κάνοντας έναν μίνι απολογισμό, δείχνοντας... αυστηρός με τον εαυτό του. Τουλάχιστον πέρασε τη βάση.

«Κ@@@@βαράνε. Κ@@@@βαράνε! Οι μισοί εξ αυτών είναι ελεύθεροι ιατρού. Δύσκολη δουλειά να είσαι στο απορριμματοφόρο ή στο σάρωμα, δε λέω. Αλλά δε γίνεται να μην μπορεί να δουλέψει κανείς» είπε στις 9 Δεκεμβρίου σε συνέντευξή του σε περιοδικό ανοίγοντας μέτωπο με τους εργαζομένους. «Αυτός που κ@@@βαράει είναι ο βιομήχανος Μπουτάρης» του απάντησε άμεσα ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου, Ηλίας Μανουσαρίδης.

«Ναι, ξεφουσκώνω τα λάστιχα των παράνομα παρκαρισμένων ΙΧ» δήλωσε στις 17 Ιανουαρίου μιλώντας σε δημοτικούς συμβούλους, έχοντας πει μάλιστα ότι «είναι γαϊδούρι όρθιο όποιος παρκάρει παράνομα».

«Αυτό που χρειάζονται κυρίως οι Έλληνες δεν είναι χρήματα, αλλά πειθαρχία. Σε έναν πεινασμένο δεν δίνεις ψάρι, αλλά του μαθαίνεις να ψαρεύει» δήλωσε στις 24 Ιανουαρίου στη γερμανική εφημερίδα Hamburger Abendblatt, προκαλώντας νέες αντιδράσεις.

Την περασμένη Πέμπτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε, σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι τουρίστες που φτάνουν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη κατευθύνονται στην Χαλκιδική: «Τι θα ήταν η Χαλκιδική, χωρίς τη Θεσσαλονίκη; Ένα κωλοχώρι. Η Χαλκιδική είναι επίνειο της Θεσσαλονίκης».

Θέλετε κι άλλες; Υπομονή... Ο Γιάννης Μπουτάρης θα «ξαναχτυπήσει».

Β.Β.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: