Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Αιματηρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος

Ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση κατά των αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας. Νωρίτερα, ο υπηρεσιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ είχε ανακοινώσει τη σταδιακή έναρξη της επιχείρησης κατά των ένοπλων φιλορώσων.

Σε τεντωμένο σχοινί η Ουκρανία


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί έξω από την πόλη Κραματόρσκ, ενώ ακτιβιστές κάνουν λόγο για τραυματίες. Επιχείρηση έχει ξεκινήσει και στο Σλαβιάνσκ, πόλη στην οποία το Σάββατο οι φιλορώσοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα. Πέρίπου 40 χιλιόμετρα έξω από την πόλη βρίσκονται τουλάχιστον 14 τεθωρακισμένα οχήματα με ουκρανικές σημαίες, ένα ελικόπτερο καθώς και στρατιωτικά φορτηγά.



ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

19:45 «Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε προκαλούν βαθιά ανησυχία. Κατά τα φαινόμενα, τα γεγονότα εξελίσσονται βάσει του χειρότερου δυνατού σεναρίου», δήλωσε ο Κονσταντίν Ντολγκόφ εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

19:01 Οι πληροφορίες για θύματα κατά την ανακατάληψη του αεροδρομίου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι από τέσσερις έως έντεκα, ωστόσο δεν υπάρχει επιβεβαίωση από επίσημα χείλη.

18:31 Ο υπηρεσιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Κραματόρσκ έχει τεθεί υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας.

17:59 «Θα είμαι σύντομος: Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου και αυτό είναι τρομακτικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

17:56 Το Russia Today μεταδίδει ότι υπάρχουν τέσσερις νεκροί και δύο τραυματίες από την επίθεση που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός σε αεροδρόμιο που βρίσκεται ανάμεσα σε Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ.

17:37 Ο ουκρανικός στρατός έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πόλη Σλαβιάνσκ, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

17:25 Βίντεο στα οποία αεροσκάφη και ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή Κραματόρσκ έχουν δημοσιευτεί στο Youtube.



 17:14 Το Russia Today μεταδίδει ότι ουκρανικό πολεμικό αεροσκάφος άνοιξε πυρ κατά αεροδρομίου το οποίο έχει καταληφθεί από αυτονομιστές.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: