Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Νέες συλλήψεις σε ελέγχους καταστημάτων στη Χαλκιδική & Γιαννιτσά


Συντάκτης: Κατερίνα Αγοραστού

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι άλλα πέντε καταστήματα και ένα... περίπτερο λειτουργούσαν κανονικά, ενώ είχαν σφραγιστεί από το δήμο και να συλληφθούν συνολικά επτά άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν παραβάσεις και για κατάληψη αιγιαλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα καταστήματα που εντοπίστηκαν να λειτουργούν, ενώ είχε προηγηθεί σφράγιση τους από το δήμο ήταν ένα εστιατόριο στην περιοχή της Καλλιθέας, ένα καφέ μπαρ - πιτσαρία στην Καλλάνδρα, ένα καφέ μπαρ και ένα αρτοζαχαροπλαστείο στο Πευκοχώρι, ένα εστιατόριο στα Φλογητά, καθώς και ένα περίπτερο στην Καλλιθέα.
Οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα σε περιοχές της Κασσάνδρας με τη συμμετοχή αστυνομικών από υπηρεσίες της Αστυνομικής Διευθύνσης Χαλκιδικής. Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. συνολικά συνελήφθησαν 18 άτομα για διάφορα αδικήματα της ποινικής και υγειονομικής νομοθεσίας, ενώ κατά τη διάρκεια τους βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις. Μάλιστα, οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα τόσο στη Χαλκιδική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, χτες κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και σήμερα τα ξημερώματα ελέγχθηκαν 46 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, πέντε παραβάσεις για τροποποίηση ουσιωδών όρων λειτουργίας καταστήματος, επτά παραβάσεις για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων, μία παράβαση για κατάληψη αιγιαλού, τέσσερις παραβάσεις για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων, μία για παραβίαση των όρων άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων (τοποθέτηση ηχείων σε εξωτερικό χώρο) και από δύο για στέρηση αστυνομικής άδειας εργασίας, στέρηση πιστοποιητικού υγείας και κατάληψη δημοτικής οδού. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα. Οπως έγινε γνωστό οι επτά από αυτούς συνελήφθησαν για παραβίαση σφράγισης καταστήματος, ενώ οι υπόλοιποι έντεκα για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος, εκ των οποίων οι δύο και για κατάληψη αιγιαλού. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αστυνομικής επιχείρησης ελέγχθηκαν 213 άτομα, καθώς και 174 οχήματα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών και την αυξημένη αστυνομική παρουσία ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές.

Και στα Γιαννιτσά

Στο μεταξύ, τρία άτομα συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στα Γιαννιτσά Πέλλας για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οπως έγινε γνωστό πρόκειται για έναν 35χρονο, έναν 50χρονο και έναν 58χρονο, ενώ η 36χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος απουσίαζε και αναζητείται. Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε αναψυκτήριο και διαπιστώθηκε ότι στερούνταν άδειας λειτουργίας καταστήματος από την αρμόδια αρχή, ενώ διέθετε κολυμβητική δεξαμενή χωρίς τη σχετική άδεια.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: