Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Εγώ Μουτζαχεντίν; Αν δεις δημαρχεία να μου γράψεις!

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στην Θεσσαλονίκη μεταξύ του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του Μητροπολίτη Άνθιμου. Ο Άνθιμος παρεμβαίνοντας στην προεκλογική εκστρατεία φαίρεται ότι απείλησε τον Μπουτάρη ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί δήμαρχος.

"Από εμένα δημαρχεία δεν θα δεις" φέρεται να του είπε όταν ο Μπουτάρης φίλησε το σταυρό και πήγε να του δώσει το χέρι έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης αρνήθηκε να τον χαιρετήσει φανερά οργισμένος από την φραστική επίθεση που του εξαπέλυσε ο Μπουτάρης το προηγούμενο βράδυ όταν σε ομιλία του τον αποκάλεσε "Μουτζαχεντίν"!

Η Ελευθεροτυπία σημειώνει ότι σε δύο τοποθετήσεις του ο Μπουτάρης, στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσία του Φώτη Κουβέλη στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο με ομιλητή τον Γιάννη Ραγκούση, αναφέρθηκε στο τρίγωνο του συντηρητισμού της Θεσσαλονίκης που αποτελούν: Ψωμιάδης- ΄Ανθιμος και Παπαγεωργόπουλος.

Στη χθεσινή του τοποθέτηση είχε αποκαλέσει τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης "μουτζαχεντίν που δεν έχει καμία σχέση με την ορθοδοξία".

Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών έφτασε και στα αυτιά του πρωθυπουργού. Ο Άνθιμος "κάρφωσε" τον Μπουτάρη μετά την λειτουργία. Δεν έγινε γνωστό τι απήντησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Επικοινωνιακό λάθος του Μπουτάρη;

Πάντως πέρα από το ατόπημα του Άνθιμου που θεωρεί ότι "ανεβάζει" και "κατεβάζει" δημάρχους κατά το δοκούν, εκφράστηκαν απορίες για την στάση του Μπουτάρη που -όπως γράφει ο Χρήστος Νικολαίδης στο blog taxalia - επέλεξε να "να εμφανιστεί ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του στον Άγιο Δημήτριο".

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Μπουτάρης έκανε ένα επικοινωνιακό λάθος. Και εξηγεί: "ο Γιάννης Μπουτάρης πέρασε μία ολόκληρη ζωή ως αντισυμβατικός και εναλλακτικός πολιτικός, που έβαζε πάντα πολύ ψηλά στην ιεραρχική του αξιολόγηση το σπάσιμο του καθωσπρεπισμού, του politically correct και του «κόντρα στο ρεύμα»...

Όσοι παρακολουθούμε από κοντά την τοπική πολιτική δραστηριότητα τον έχουμε δει πολλές φορές να εφαρμόζει (πολλές φορές με χοντροκομμένο τρόπο) αυτήν την πολιτική του γραμμή. Ίσως κάποιοι από τους φανατικούς υποστηρικτές του να έγιναν τέτοιοι λόγω ακριβώς αυτής της «μποέμ» τακτικής του...

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το κουστούμι που επιχείρησε να φορέσει σήμερα το πρωί ο Γιάννης Μπουτάρης του είναι ιδιαίτερα στενό και άκομψο. Το ερώτημα είναι γιατί αποφάσισε να το φορέσει. Κακή συμβουλή; Κακός προγραμματισμός; Λανθασμένος υπολογισμός;

Αναρωτιέμαι το πρωί δυσαρέστησε περισσότερο τους οπαδούς του που θεωρούν μία τέτοια παρουσία συμβατική, καθεστωτική και «καθωσπρεπική» ή τους φίλους των άλλων συνδυασμών που θεωρούν ότι για να πάρει την ψήφο τους μέχρι και στην Εκκλησία είναι πρόθυμος να τους συναντήσει".

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: