Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η ομαδική μούντζα των μαθητών στα Ιωάννινα

Επεισοδιακή ήταν η παρέλαση στα Ιωάννινα με αφορμή την 99η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης. Μαθητές μούντζωσαν τους επίσημους ενώ κάποιοι από αυτούς, τους εξύβρισαν.

 Κατά την διάρκεια της παρέλασης μαθητές, έστρεψαν αντίθετα το κεφάλι τους, για να μην κοιτάξουν τους επισήμους, ενώ ταυτόχρονα, τους μούτζωσαν. Μαθητές μάλιστα, δεν δίστασαν να εξυβρίσουν τους επισήμους, κατά την διάρκεια της παρέλασης.

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου της πόλης, Φίλιππα Φίλιου. «Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι για την ελευθερία. Το ίδιο ακριβώς νόημα έχει και η συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας. Θεωρούμε όμως ότι οι ύβρεις στη διάρκεια της παρέλασης προσβάλλουν πρώτα την ιστορία μας και στη συνέχεια τη νέα γενιά η οποία έχει ύψιστο καθήκον να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας...»

Λίγη ώρα πριν την έναρξη της παρέλασης, άνδρες των ΜΑΤ, συνεπλάκησαν με κτηνοτρόφους, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έδιναν δερεάν γάλα σε μαθητές και στρατιώτες, ενώ ταυτόχρονα, μέλη του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Χρειάστηκε να απομακρυνθούν όλοι οι διαδηλωτές για να πραγματοποιηθεί η παρέλαση.

Πηγή: The Insider

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να αγιάσει το χέρι τους μπράβο παιδιά πολύ καλά κάνατε!!!!!!!!