Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Εύβοια

φωτογραφία: Εφημερίδα Έθνος

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας από τις έντονες βροχοπτώσεις. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν οι δήμοι Κηρέως, Μεσσαπίων, Διρφύων, Αμαρυνθίων Ν. Αρτάκης, Χαλκιδέων, Αυλίδας, Ανθηδόνος, Ληλαντίων, Ερέτριας, Ταμυνέων, Δυστίων, Αυλώνος, Κονιστρών και Κύμης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας μετά από αίτημα της Ν.Α. Ευβοίας.

Στο δήμο Ληλαντίων, οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας βοηθούν στην απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Λευκαντί και Μπούρτζι, ενώ ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης.

Σοβαρή είναι και η κατάσταση στον ορεινό οικισμό Μίστρο, όπου υπάρχουν αποκλεισμένοι κάτοικοι. Στην περιοχή προσπαθούν να φθάσουν δυνάμεις ενώ έχει πάει ήδη ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μήπως χρειαστεί για την άμεση μεταφορά κατοίκων που έχουν ανάγκη.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές και στις υπόλοιπες περιοχές, όπου έχουν πλημμυρίσει εκτάσεις με καλλιέργειες, σπίτια, καταστήματα, ενώ έχουν καταστραφεί τμήματα του οδικού δικτύου.

Πηγή: Σερβιτόρος της Εύβοιας

Φίλος μας από την Χαλκίδα μας ενημέρωσε ότι έβρεχε καταρρακτωδώς από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το μεσημέρι στην Χαλκίδα.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα μέσα στην πόλη της Χαλκίδας από τη νεροποντή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: