Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ανοιχτό «παράθυρο» συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γ. Καρατζαφέρης


Στριμωγμένος ο Καραμανλής είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΛΑΟΣ με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καραταζφέρης. «Είμαι Χριστιανός με βαθύ συναίσθημα πίστης. Όταν υπάρχει καλή διάθεση μπορεί να συνεργαστούμε. Έχω υποχρέωση, είπε, να το κάνω, αν χρειαστεί για το καλό της Ελλάδας» ανέφερε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «όποιος δεχθεί να στηρίξει το πρόγραμμά μου θα συνεργαστώ μαζί του». Και οι πυλώνες συνεργασίας, όπως είπε, θα είναι τρεις. Πρώτον, εξωτερική πολιτική από την Αθήνα, δεύτερον ποσόστωση στους μετανάστες και τρίτον, κοινωνική ειρήνη. Πάνω σε αυτή τη βάση, είπε, μπορεί να υπάρχει συνεργασία για το καλό της χώρας.

Στριμωγμένος ο Καραμανλής

Για τον Κ. Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι το πρώτο συναίσθημα που νιώθει κανείς βλέποντάς τον είναι οίκτος. Όπως είπε, η ΝΔ δείχνει την εικόνα σάπιου. Ακολούθως, αναρωτήθηκε είναι καθαρό ψηφοδέλτιο να φεύγει ο Παυλίδης και όχι η κ. Μπακογιάννη, η οποία απέπεμψε το διευθυντή του γραφείου της αλλά την επομένη τον διόρισε πρόεδρο σε οργανισμό με 8.000 ευρώ μισθό, ή ο κ. Σουφλιάς που έκτισε παράνομα στην Ανάβυσσο;

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δέχεται γρονθοκοπήματα από παντού. "Όλοι φεύγουν. Ακόμα και ο κ. Χαϊτίδης, πρότυπο βουλευτή στις Σέρρες, φεύγει, αφού το ψηφοδέλτιο στο νομό αρχίζει πάντα από το γράμμα «Κ» λόγω του θείου του κ. Καραμανλή. Για ποια ανανέωση λοιπόν μπορεί να μιλά στα ψηφοδέλτια η ΝΔ;" τόνισε.

Ακόμη, ο Γ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φοβούνται τα ισχυρά πολιτικά πρόσωπα ζημιώνοντας την έννοια της δημοκρατίας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη μη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των Κώστα Σημίτη, Χρήστου Βερεήλ και Αλέκου Παπαδόπουλου από πλευράς ΠΑΣΟΚ καθώς και στην Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη από πλευράς Νέας Δημοκρατίας.

Για Ψινάκη, Ανατολάκη

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στο νομός Ροδόπης. «Σημειωλογικά, για να μην φαίνεται ότι στην περιοχή κάνει μόνο κουμάντο το τουρκικό προξενείο» είπε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Για τον ΛΑΟΣ, είπε ότι πνέει ένας ούριος άνεμος αφού υπάρχει ευρύτερη αποδοχή. Επίσης, δήλωσε ότι «στους κόλπους μας έχουμε συμπεριλάβει ό,τι πιο καλό, ό,τι πιο αδιάφθορο υπάρχει».

Για τον Ηλία Ψινάκη είπε ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος επώασης της πρότασης. Ωστόσο, τόνισε ότι τον ήθελε στο ψηφοδέλτιο για να λειτουργήσει ως αγωγός επικοινωνίας με τους νέους. Και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε να είναι μαζί του ο Γ. Ανατολάκης και πήγε.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: