Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Υποψήφια με τη Ν.Δ. η Αλίκη, σύζυγος Πασχάλη Αρβανιτίδη...


"Με την Τουτουντζή διαφωνούμε και πολιτικά"

Αντλώντας δύναμη από τη στήριξη που της προσφέρει ο σύζυγός της Πασχάλης και επιθυμώντας να προσφέρει «με υπευθυνότητα και αγάπη» τις υπηρεσίες της στο κοινωνικό σύνολο, η Αλίκη Αρβανιτίδη ετοιμάζεται να θέσει τον εαυτό της (για τρίτη φορά) στην κρίση του ελληνικού λαού, με στόχο μια θέση στο Κοινοβούλιο! Το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τη ΔΕΘ, το τηλέφωνο της δυναμικής δικηγόρου χτύπησε. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης που της ανακοίνωσε την απόφαση του κόμματος να τη συμπεριλάβει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο της Β' Αθηνών.

«Οντως, θα είμαι και πάλι υποψήφια βουλευτής» επιβεβαιώνει στην «Espresso» η σύζυγος του λαοφιλούς καλλιτέχνη, η οποία σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μιλάει για τις μέρες και τα έργα της κυβέρνησης, την πεποίθησή της ότι ο Κώστας Καραμανλής θα επανεκλεγεί πρωθυπουργός, ποιους στόχους θέτει αν εκλεγεί, αλλά και τη σφοδρή δικαστική διαμάχη με την Ουρανία Τουτουντζή για το θέμα πατρότητας του τετράχρονου αγοριού. «Με την Τουτουντζή δεν έχω μόνο προσωπικές διαφορές, αλλά και πολιτικές» λέει και μας ξαφνιάζει!

- Κυρία Αρβανιτίδη, είναι η τρίτη φορά που βάζετε υποψηφιότητα. Τις δύο προηγούμενες, αν και πήγατε πολύ καλά, δεν καταφέρατε να εκλεγείτε. Τι σας ώθησε να θέσετε εκ νέου τον εαυτό σας στην κρίση του εκλογικού σώματος;

Εκείνο που επιθυμώ εδώ και πολλά χρόνια είναι να προσφέρω με αγάπη και υπευθυνότητα τις υπηρεσίες μου στο κοινωνικό σύνολο.

- Πάντως, η σημερινή συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για τη Ν.Δ. και οι δημοσκοπήσεις τη φέρνουν αρκετές μονάδες πίσω...

Είμαι βέβαιη πως το σκηνικό θα ανατραπεί και η Ν.Δ. θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές. Η σοβαρότητα, η ειλικρίνεια, η αποφασιστικότητα και το όραμα του Κώστα Καραμανλή για τον τόπο μας εγγυώνται γι’ αυτό.

- Πώς κρίνετε την απόφαση του Κ. Καραμανλή να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, παρά το γεγονός ότι η βάση και πολλοί από τους βουλευτές εξέφραζαν την αντίθεσή τους;

Προσωπικά, εκτιμώ ότι πρόκειται για μια συνετή απόφαση. Και αυτό επειδή μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και θα είχαμε σίγουρα εκλογές λόγω της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η χώρα θα βρισκόταν σε διαρκή αναταραχή και πολιτική αστάθεια σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

- Στα διάστημα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι δυσαρεστημένη από το έργο της κυβέρνησης. Ισχυρίζονται πως η Ν.Δ. υποσχέθηκε πολλά και έκανε λίγα. Εσείς πώς κρίνετε το κυβερνητικό έργο;

Πραγματικά δεν μπορώ πλέον αυτή την αισχρή αντιπολίτευση που μηδενίζει τα πάντα. Η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει μεγάλα έργα μέχρι σήμερα, μεγάλες τομές στο δημόσιο βίο, σπουδαίες μεταρρυθμίσεις και αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έλεγε «όχι» σε όλα, σήμερα θα ήταν λυμένα πολλά από τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

- Αρκετά πρόσωπα που συμμετείχαν στην κυβέρνηση κατακρίθηκαν για την εικόνα που παρουσίασαν. Στη Θεσσαλονίκη, ψηφοφόροι απαίτησαν από τον Κώστα Καραμανλή να θέσει ορισμένους εκτός ψηφοδελτίων. Πώς κρίνετε τον τυχόν αποκλεισμό τους;

Πολλές φορές, σε θέματα που έχουν να κάνουν με δημόσια πρόσωπα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το κοινό αίσθημα. Αυτό, καλώς ή κακώς, καθορίζει τις εξελίξεις και τις αποφάσεις.

- Αν τυχόν εκλεγείτε, με ποιο τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε;

Με την Παιδεία, γιατί όλα ξεκινούν από αυτή. Η σωστή Παιδεία δημιουργεί και σωστούς πολίτες.

- Σας εκφράζουν υποψηφιότητες, άλλες φημολογούμενες και άλλες υπαρκτές, όπως της Εφης Σαρρή στο παρελθόν ή του Ηλία Ψινάκη;

Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα ισχύει για όλους. Εγκειται λοιπόν στους ψηφοφόρους να επιλέξουν τι θα ψηφίσουν.


«Με το νέο τεστ DNA θα λήξει οριστικά το θέμα»

Η συζήτηση χαλαρώνει και «ξεφεύγει» από τα αμιγώς πολιτικά θέματα. Πηγαίνει στις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στο δικαστικό σκέλος της αντιπαράθεσης εκείνης και του Πασχάλη με την Ουρανία Τουτουντζή για το περιβόητο τεστ DNA. «Μήπως όλη αυτή η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα βοηθάει και τη δική σας δημοτικότητα;» τη ρωτάμε. «Καμία δικαστική διαμάχη δεν κάνει καλό. Παρ’ όλα αυτά όμως, πιστεύω ότι ο κόσμος μπορεί να διακρίνει χαρακτήρες και αξίες μέσα από μια τέτοια διαμάχη» λέει με σιγουριά. Επανερχόμαστε...

«Αρκετός κόσμος (πιθανόν και πολλοί ψηφοφόροι σας) κατακρίνουν τη στάση που κρατάτε μαζί με τον σύζυγό σας ζητώντας διεξαγωγή νέου τεστ DNA. Μήπως έχετε δεύτερες σκέψεις και σκοπεύετε να αναγνωρίσετε το παιδί;» Χαμογελάει... Χωρίς να το πολυσκεφτεί λέει: «Το να είναι κάποιος σίγουρος πως δεν είναι ενός παιδιού που του ζητάνε να αναγνωρίσει, είναι ένα δικαίωμα και εύλογο και νόμιμο. Γι’ αυτό και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο Εφετείο με το αίτημα μιας δεύτερης πραγματογνωμοσύνης. Για να λήξει οριστικά το θέμα». Στο μυαλό μας μπαίνει ένα... σατανικό και φυσικά μη ρεαλιστικό σενάριο: Η εκλογή της κυρίας Αρβανιτίδη να εξαρτάται από μία ψήφο και δη εκείνη της Ουρανίας Τουτουντζή. «Θα καθόσασταν στο ίδιο τραπέζι για να τη μεταπείσετε;» είναι το ερώτημα που της θέτουμε. Η «ντρίμπλα» της είναι έξυπνη: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ μιας ψήφου και μιας πατρότητας. Αλλωστε, με την κυρία Τουτουντζή δεν έχω μόνο προσωπικές διαφορές, αλλά και κομματικές» λέει. Αυτό μάλιστα!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

Πηγή: Espresso

Η καλύτερη υποψηφιότητα...

Σπουδαία επιλογή...

Ένας αέρας νίκης και αισιοδοξίας πνέει στο βυθισμένο σκάφος της Νέας Δημοκρατίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: