Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Στον Κορυδαλλό ο Χρήστος Παππάς

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Το αυτοκίνητο που τον μετέφερε από τη ΓΑΔΑ έφτασε στις φυλακές γύρω στις 14.30. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κρατηθεί σε ειδικό χώρο του τμήματος των γυναικείων φυλακών.

Σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται ήδη ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός.

Ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. στη Νίκαια θα μεταφερθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου και η προφυλακισθείσα ανθυπαστυνόμος στον Ελαιώνα Θηβών.

«Πολιτική δίωξη»

Ο κ. Παππάς στην απολογία του έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, ακολουθώντας την υπερασπιστική γραμμή των συγκατηγορουμένων του βουλευτών.

Κατά τη διάρκεια της 6ωρης απολογίας του, προσπάθησε να πείσει τους ανακριτές διαφθοράς ότι δεν έχει καμία σχέση με την κατηγορία που του αποδίδεται, αποδίδοντας την ποινική δίωξη σε βάρος του στη δημοσκοπική άνοδο της Χ.Α. για τον Δήμο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του έκανε αναφορά στην δράση του κόμματος, υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή ήταν κοντά στους έλληνες πολίτες που δεν είχαν να φάνε λέγοντας πως οργάνωναν διανομή τροφίμων και «αντί να κάνουν και τα άλλα κόμματα το ίδιο, μας κατηγορούσαν για ρατσιστές, ενώ υπήρχε δήλωση του εκπροσώπου ότι θα έδιναν τρόφιμα και σε νόμιμους αλλοδαπούς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής συνεχίζοντας την αναφορά του στη δράση του κόμματος φέρεται να επεσήμανε πως «εκτός από τη διανομή τροφίμων προσπαθούσαμε να πείσουμε τον κόσμο να δώσει αίμα και οργανώναμε δημόσια αιμοδοσίες για να ενισχύσουμε την τράπεζα αίματος. Εισπράξαμε αποδοκιμασίες από τα πολιτικά κόμματα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Για την κοινοβουλευτική δράση

«Εμείς θα επαναφέρουμε στον ελληνικό λαό το πολιτικό όραμα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαικής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Είμαστε εμείς εγκληματική οργάνωση και δεν είναι τα άλλα ελληνικά πολιτικά κόμματα που αποδεδειγμένα έπαιρναν μίζες από Siemens  και αλλού;» φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ο Χρήστος Παππάς.

Για τη δικογραφία

Επιμένοντας πως η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του είναι πολιτική, ο Χρήστος Παππάς είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως το όνομά του δεν αναφέρεται σε καμία από τις συνομιλίες που θεωρούνται «ύποπτες» και πως δεν υπάρχει εγκληματική δράση του κόμματος.

«Δεν υπάρχει στο πολιτικό κόμμα μας εγκληματική δράση  σε διάρκεια και δομή. Δεν είχαμε παράνομους στόχους, σκοπούς και δράση. Αν κάποιο άτομο μεμονωμένα διαπράξει αξιόποινη πράξη, αν συνέβαινε αυτό. Δεν είναι δυνατό να επιβαρύνει το κόμμα μας», φέρεται να ισχυρίστηκε.

Δεν εμφανίστηκε νωρίτερα

Ο Χρήστος Παππάς δήλωσε ακόμη πως όταν εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης, εκείνον δεν μπόρεσαν να τον βρουν και κυκλοφορούσε ελεύθερος σχεδόν για 2 ημέρες και πως εάν ήθελε θα μπορούσε να διαφύγει εκτός Ελλάδας.

Αυτός ο ισχυρισμός ειδικά φέρεται να μην έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι με τους Εισαγγελείς γνωμάτευσης αποφάσισαν πως πρέπει να προφυλακιστεί.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: