Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Χιονισμένο το τοπίο στη Βόρεια Ελλάδα, βροχερός ο καιρός στην Αττική

Σε πτώση η θερμοκρασία

Αθήνα

Στα λευκά έχουν ντυθεί από το πρωί της Κυριακής τα βόρεια προάστια της Θεσσαλονίκης, το Ωραιόκαστρο και ο Χορτιάτης, εξαιτίας της χιονόπτωσης. Ψιλό χιόνι πέφτει και στο κέντρο της πόλης.

Το θερμόμετρο δείχνει 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 4 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, όπου σημειώνονται σποραδικές χιονοπτώσεις.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα οχήματα, από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου και στο 30ό έως 50ό χιλιόμετρο Καστοριάς - Ιωαννίνων, ενώ τα οχήματα κυκλοφορούν κανονικά στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, για το οποίο είχε εκδοθεί ως τις 10 το πρωί προειδοποίηση λόγω του παγετού.

Η θερμοκρασία στη Δ. Μακεδονία κυμαίνεται από -3 έως 3 βαθμούς.

Αραιές βροχοπτώσεις σημειώνονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 5 και 9 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού και για σήμερα, Κυριακή, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νοτιά. Πρόσκαιρα θα σημειωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις στα βόρεια. Βορειοδυτικοί άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ στα δυτικά. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές η χιονόνερο. Χιονιά θα πέσουν σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές και από το βραδύ και σε πεδινές περιοχές (περίπου πάνω από 200 μετρά). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: