Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ο τούρκος αντιπρόεδρος στα Πομακοχώρια και στην Καβάλα


Ο Αλί Μπαμπατζάν συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι την Καβάλα, τον τρίτο σταθμό της ιδιωτικής επίσκεψής του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΜΠΕ/ΑΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ)


Ο Αλί Μπαμπατζάν χαρακτήρισε ιδιωτική την επίσκεψή του

Ιδιωτική, όπως την χαρακτήρισε, επίσκεψη πραγματοποιεί στη χώρα μας ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Επικρατείας κ. Αλί Μπαμπατζάν από τα πλέον έμπιστα κυβερνητικά στελέχη του πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν.

Είχε διατελέσει παλαιότερα και υπουργός Οικονομίας. Συνοδευόμενος από συγγενικά του πρόσωπα, ο τούρκος αντιπρόεδρος, επισκέφθηκε μειονοτικά χωριά της Ξάνθης,
όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τους κατοίκους τους, ενώ παραυρέθηκε (με την ευκαιρία του Ραμαζανιού) σε γεύμα στην περιοχή του Εχίνου.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε, μετά από ερώτηση, και στην πρόσφατη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να επιστρέψει την ακίνητη περιουσία των μειονοτικών ιδρυμάτων στην Τουρκία, σημειώνοντας πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή τη διαδικασία και ότι τα αποτέλεσμά της θα φανούν πολύ γρήγορα.

Επισκέφθηκε και την Καβάλα, από την οποία δήλωσε εντυπωσιασμένος και ζήτησε να δει την παλιά πόλη, στη χερσόνησο της Παναγίας όπου βρίσκεται το σπίτι του αναμορφωτή της σύγχρονης Αιγύπτου Μεχμέτ Αλί, όπου ξεναγήθηκε. Μετέβη στο τζαμί του Χαλί Μπέη (στην παλιά Μουσική Σχολή), το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι λειτουργεί ως χώρος εκδηλώσεων και πολιτισμού, μετά ειδικότερα από την ανακαίνισή του από τον Δήμο Καβάλας.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: