Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Erepublik: Θέλουν να καταλάβουν την Ελλάδα


Μερικές φορές στη ζωή κάποια παιχνίδια είναι περισσότερα από μια διαδικτυακή διασκέδαση. Κάπως έτσι είναι το erepublik για 8,000 Έλληνες οι οποίοι ξεκίνησαν με πόθο να ελευθερώσουν την ηλεκτρονικη Ελλάδα από τη σκλαβιά της Τουρκίας.

Θα μου πείτε τώρα κάθεσε και μας λες για ένα παιχνίδι; Δυστυχώς όταν σ'αυτή τη διαδικασία εμπλέκεται η μεγάλη τουρκική εφημερίδα "Huriet", το μεγαλύερο τηλεοπτικό δίκτυο των Σκοπίων και εταιρίες που "χρηματοδότησαν κάτω από το τραπέζι" τους ιδιοκτήτες να αλλάξουν άποψη και να μετονομάσουν τα Σκόπια "Δημοκρατία της Μακεδονίας"... τότε μιλάμε για κάτι σαφώς μεγαλύτερο.


Το erepublik παίζεται από 200,000 παίκτες σε όλο τον κόσμο και η Ελλάδα είναι μία μεσαια δύναμη έπειτα από την τρελή διαφήμιση που έκαναν Τούρκοι και Σκοπιανοί με προφανή σκοπό να μας σβήσουν από το χάρτη.

Ως παιχνίδι είναι κοινωνικής δικτύωσης και γεωπολιτικής στρατηγικής όπου μπορείς να τρέξεις την δική σου επιχείρηση, να… είσαι επιχειρηματίας ή στρατιώτης ή πολιτικός ή ακόμα και όλα μαζί, να εκλεγείς βουλευτής ή πρόεδρος της χώρας σχεδόν 2-3 εβδομάδες από την στιγμή της γέννησης σου και ως βουλευτής να δωρίσεις τα χρήματα σου στα κρατικά ταμεία, ως είθισται στην εικονική πραγματικότητας του erepublik. Κύριο χαρακτηριστικό αποτελεί η ανιδιοτέλεια, φυσικά με τις γνωστές εξαιρέσεις που πάντοτε υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Από την πλευρά μας ως ελληνική κοινότητα ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να προβάλλουμε την κατάσταση στα ελληνικά ΜΜΕ. Ακόμη και αν δεν είστε οπαδοί των ιντερνετικών παιχνιδιών δώστε του μια ευκαιρία. Χαρίστε δύναμη στην Ελλάδα που ετοιμάζεται να δεχτεί συντονισμένες επιθέσεις από τους γείτονες. Το πρώτο βήμα έγινε. Μετά το αρθρο στη Χουριέτ 20,000 Τούρκοι μπήκαν στο παιχνίδι και κατέλαβαν την Κύπρο.

Εμείς θα τους αφήσουμε; Δε νομίζω...

όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να ξεκινήσει να παίζει από εδω http://www.erepublik.com/en/referrer/coper

Αναγνώστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mpeite oloi n voithisoume tin Ellada