Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζεται η γνωστή τυχοδιωκτική συμπεριφορά των Τσάμηδων


Συνεχίζεται η τυχοδιωκτική συμπεριφορά των Τσάμηδων στην Αλβανία με την πρόσφατη διοργάνωση διάσκεψης από το Ινστιτούτο Μελετών για τους Τσάμηδες  όπου για άλλη μία φορά οι συνεργάτες των Ναζί και οι οικειοθελώς αποχωρήσαντες μαζί με τα φασιστικά αφεντικά τους Τσάμηδες προσπαθούν να διεθνοποιούσουν το πρόβλημα τους και να στοχοποιήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας.

Κεντρικός ομιλητής στη διάσκεψη ήταν ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων (PDU),
Shpëtim Idrizi, ο οποίος υπέβαλε αξιώσεις εκ μέρους των Τσάμηδων προς την ελληνική πολιτεία, ζητώντας την νομική προστασία τους από τους όλους τους διεθνείς οργανισμούς. «Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει συγνώμη και εμείς να δούμε τη δυνατότητα αποζημιώσεων από τα θύματα της γενοκτονίας που είχαν οργανώσει ακροδεξιοί, όπως επίσης θα πρέπει να μας παράσχει αποζημιώσεις για τις περιουσίες των Τσάμηδων που κατέφυγαν στην Αλβανία».


Παράλληλα ο Pëllumb Xhufi, παρέθεσε ορισμένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία υπήρξαν παρεμβάσεις της ελληνικής πλευράς σε εσωτερικά θέματα της Αλβανίας, ενώ χαρακτήρισε τον Ντούλε και Μπολάνο ως «εξτρεμιστικά στοιχεία» της ελληνικής μειονότητας. Τέλος Στην ίδια λογική κινήθηκε και αλβανός ιστορικός Beqir Meta ο οποίος ανέφερε ότι «Η αλβανική κυβέρνηση παρείχε το σύνολο των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, χωρίς ποτέ να ζητήσει αντάλλαγμα από την ελληνική κυβέρνηση, έστω για ένα μικρό αίτημα των Τσάμηδων της Αλβανίας.

Επίσης για το καθεστώς της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν ζήτησε τίποτε για αντάλλαγμα» ξεχνώντας φυσικά ότι τα δύο θέματα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και δεν υπάρχει αλληλοσύνδεση ούτε σε επίπεδο διεθνών συμβάσεων, ούτε πολιτικά αφού ο ίδιος ο Χότζα θεωρούσε τους Τσάμηδες συνεργάτες των Ναζί και προδότες, ούτε χρονικά αφού η ύπαρξη της ελληνικής μειονότητας είχε αναγνωριστεί από το 1914 ενώ για τους Τσάμηδες δεν ασχολήθηκε κανένας ουσιαστικά μέχρι το 1925 και πιο ουσιαστικά το...1991.

Το ερώτημα που τίθεται για όλη αυτή την εντονότατη κινητοποίηση των Τσάμηδων στην Αλβανία είναι μήπως οι προτροπές για αυτές τις προκλητικές κινήσεις προέρχονται από την "φίλη και σύμμαχο" χώρα που βρίσκεται στα Ανατολικά μας.

Πηγή: DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια: