Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

100 Ευρωπαίοι κομισάριοι καταλαμβάνουν την Ελλάδα


Έρχεται η κυβέρνηση της τρόικας με επικεφαλής Γερμανό «διοικητή»

Δεκάδες κομισάριοι οικονομολόγοι, που έχουν την εντολή «τηρήστε αυστηρά το μνημόνιο», καταφθάνουν στην Αθήνα από τις αρχές του χρόνου κατόπιν εντολής της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας προκειμένου να εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και σε νευραλγικές θέσεις σε κρίσιμα υπουργεία.

Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», οι 50 έως 100 κομισάριοι της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών (Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί, Βέλγοι) θα ελέγχουν επί της ουσίας όλα τα έσοδα και τις δαπάνες του ελληνικού κράτους και θα δίνουν λόγο στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στον επικεφαλής του ΔΝΤ  για την Ελλάδα Πολ Τόμσεν και στον κοινοτικό επίτροπο Ολι Ρεν.

Στόχος του επικεφαλής του κλιμακίου, που θα είναι γερμανικής καταγωγής, θα είναι να μη δαπανάται ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα λέει το μνημόνιο που έχει υπογράψει η Αθήνα με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πρόκειται, όπως εκτιμάται, για τη μεγαλύτερη απόβαση ξένων ελεγκτών οικονομολόγων από το 1893, οπότε και η Ελλάδα κήρυξε πτώχευση.

Με την κίνηση αυτή η τρόικα επιβάλλει επί της ουσίας έναν σφικτό εναγκαλισμό της Αθήνας με τις Βρυξέλλες και κατ’ επέκταση με το Βερολίνο, το οποίο έχει διακηρύξει την επιθυμία του να ελέγχει απόλυτα τους κρατικούς προϋπολογισμούς των χωρών που βρίσκονται υπό επιτήρηση (Ελλάδα, Ιρλανδία). Με αυτόν τον τρόπο όμως χάνεται ένα κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας καθώς ο απόλυτος έλεγχος της ελληνικής οικονομίας περνάει επί της ουσίας στη γερμανική καγκελαρία.

Επιπρόσθετα η κυβέρνηση, προκειμένου να κυλήσει ομαλά το πρόγραμμα χρηματοδότησης των 110 δισ. ευρώ την επόμενη 3ετία, είναι αποφασισμένη ύστερα από εντολές της τρόικας να προχωρήσει σε άμεσες μειώσεις μισθών στις εισηγμένες κερδοφόρες στο Χρηματιστήριο κρατικές επιχειρήσεις, να επιβάλει νέους φόρους ύψους 12 δισ. ευρώ έως το 2014 και να μειώσει κατά 200.000 έως 220.000 υπαλλήλους τον δημόσιο τομέα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν και ο Μr ΔΝΤ Πολ Τόμσεν στις συναντήσεις που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα με κορυφαίους υπουργούς, μεταξύ αυτών και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ήταν σαφείς: «Εάν λάβετε όλα τα μέτρα που σας λέμε, τότε θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η ομαλή ροή του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες θα εγκριθεί από την Ε.Ε. και η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου έως το 2024», εξήγησε ο κ. Ρεν στους υπουργούς…

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: