Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Αττική


Πυκνοί καπνοί καλύπτουν μεγάλες περιοχές της Αττικής εξαιτίας της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς σε Γραμματικό και Βαρνάβα, ενώ απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχης Βαρνάβα, Νίκο Βούλγαρη, οι φλόγες βρίσκονται στην οδό Ευρίπου και απειλούν κατοικίες.

Ο κοινοτάρχης Γραμματικού, Νίκος Κούκης, έκανε έκκληση να σταλούν περισσότερα αεροσκάφη και έκανε λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή.

Κάτοικοι καταγγέλουν ότι η φωτιά καίει στην περιοχή όπου θα κατασκευαζόταν ο ΧΥΤΑ και κάνουν λόγο για εμπρησμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κούκη η πυρκαγιά ξεκίνησε περίπου 1 χλμ. από τον συγκεκριμένο χώρο.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα, ενώ απειλούνται σπίτια στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να φτάσουν εγκαίρως οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίς το πρωί προστέθηκε νέο μέτωπο φωτιάς, μέσα στο ρέμα που χωρίζει το Βαρνάβα από το Γραμματικό. Οι φλόγες που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής καίνε πυκνό πευκοδάσος σε μέτωπο περίπου 5 χιλιομέτρων.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Η πόλη της Αθήνας έχει σκεπαστεί από πυκνή συννεφιά, που προέρχεται από εστίες φωτιές, ενώ στις περιοχές των βορείων προαστίων «βρέχει» στάχτη

Φωτιές στη Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη η φωτιά και στις Βολίμες Ζακύνθου, στις περιοχές Στρογγυλό και Μαριές. Η φωτιά καίει δασική έκταση.

Πηγή: Καθημερινή

Αυτή την στιγμή καίγονται σπίτια μέσα στον Βαρνάβα και στο Γραμματικό.

Χθες καιγόταν ο Κάλαμος, το κράτος το επανιδρυθέν που είναι;


Ας ευχηθούμε να μην θρηνήσουμε θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: