Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Ποιός θα πάρει τους ψήφους Παπαθεμελή;


Ψήφο κατά συνείδηση πρότεινε στους ψηφοφόρους του, για την αναμέτρηση του δευτέρου γύρου ανάμεσα στον Κώστα Γκιουλέκα και τον Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Παπαθεμελής, που σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα έλαβε 6%.

Οι ψηφοφόροι του κ. Παπαθεμελή ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο στην μάχη της επόμενης Κυριακής καθώς Γκιουλέκα και Μπουτάρη χωρίζουν μόλις 4,5 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος της ΝΔ έλαβε 37,91%, ενώ του ΠΑΣΟΚ 33,58%.

«Η ψήφος που πήραμε είναι ψήφος συνειδήσεως των συμπολιτών μας και εμείς σεβόμαστε απολύτως την ψήφο συνειδήσεως», δήλωσε ο κ. Παπαθεμελής και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι ψηφοφόροι του είναι οξυδερκείς, έχουν ισχυρή πολιτική συνείδηση και θα κρίνουν σωστά τη δεύτερη Κυριακή.


Επεσήμανε ακόμη ότι η παράταξή του έδωσε ένα «τίμιο και άνισο» αγώνα, διότι, όπως είπε, «πολεμήσαμε με καριοφίλια στην εποχή των πυραύλων». Ωστόσο, θεωρεί «νίκη» το ποσοστό που πήρε, διότι είναι πάνω από αυτά των υποψηφίων που είχαν τη στήριξη του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων, αντιστοίχως.

Ο κ. Παπαθεμελής τόνισε ότι η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι δυναμική και αυτόνομη. «Θα μείνουμε απροσκύνητοι», είπε χαρακτηριστικά.

Παρατήρησε ότι ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι η αποχή, ενώ για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σημείωσε ότι ήταν «μπλόφα» η δήλωσή του ότι θα πήγαινε σε πρόωρες κάλπες, αν προέκυπτε «αδιέξοδο» στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: