Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Πελατειασμό αντί για εκσυχρονισμό !


Δεδομένο πρώτο. Καταθέτοντας ο υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου τον προϋπολογισμό του 2010 ανέφερε με αρκετή δόση κομπορρημοσύνης ότι : «Ο προϋπολογισμός αυτός είναι η αφετηρία μιας νέας μεγάλης προσπάθειας που ξεκινά η χώρα μας για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής απέναντι στους πολίτες, στους Ευρωπαίους εταίρους, στις διεθνείς αγορές.

Δέσμευσή μας είναι, το νέο αυτό ξεκίνημα να στηριχθεί σε καθαρούς λογαριασμούς».

Δεδομένο δεύτερο. Μιλώντας για τον προϋπολογισμό του 2010 από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ανέφερε με περισσή κομπορρημοσύνη (και αυτός) ότι : «Ο προϋπολογισμός αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάταξη της οικονομίας, και των δυνατοτήτων της χώρας. Θέλω να ξέρετε ότι η δική μας διακυβέρνηση έχει ως όρο την ειλικρίνεια. Το μεγαλύτερο έλλειμμά μας είναι έλλειμμα αξιοπιστίας και το μεγαλύτερο χρέος μας είναι να κατακτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτείας και πολίτη .... Δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος. Καινοτομούμε

Δεδομένο τρίτο. Ο πρωθυπουργός κ. Γ .Παπανδρέου, επισκεπτόμενος χθες το Αττικό Νοσοκομείο, τόνισε ότι «στόχος για την επόμενη χρονιά (2010) είναι η πλήρωση κενών θέσεων στα νοσοκομεία, με την εκπλήρωση της δέσμευσης για την πρόσληψη τουλάχιστον 1.000 γιατρών και τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών».

Αυτά με την συνοδεία τηλεοπτικών καμερών προς εκπλήρωση του εβδομαδιαίου «πολιτικού ριάλιτι σόου».

Δεδομένο τέταρτο. Στον προϋπολογισμό που κατέθεσε και ψήφισε προ ημερών το ΠαΣοΚ ,διαβάζω στο κεφάλαιο σχετικά με τις Δαπάνες ότι (μεταξύ άλλων) προβλέπεται «η αύξηση των δαπανών για την υγεία και ο διορισμός ...νοσηλευτικού προσωπικού»

Στον πίνακα με τα αναλυτικά ποσά των Δαπανών του 2010 για την Ασφάλιση , Περίθαλψη και Κοινωνική προστασία , προβλέπονται (κατηγορία Α-3) νέες προσλήψεις (νοσηλευτικού προσωπικού πάντα και όχι ιατρικού) και προς τον σκοπό αυτό διατίθενται 27 εκατ. ευρώ ( φωτο).

Συμπέρασμα. Αναλύοντας τα προηγούμενα ντοκουμενταρισμένα δεδομένα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για προσλήψεις 3.000 νοσηλευτών και 2.000 γιατρών, πέραν των συνταξιοδοτήσεων, ….διαψεύδονται.

Για τους πρώτους προβλέπονται στον κατατεθέντα προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ, που αρκούν μόνο για ... 1.610 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ για τους 2.000 γιατρούς .... δεν υπάρχει κανένα κονδύλι!!!

Παρ` όλα αυτά ο κ. Παπανδρέου στα πλαίσια της ....αξιοπιστίας και της κατάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών αναγγέλλει την πρόσληψη ...3.000 νοσηλευτών και ...1.000 γιατρών.

Είτε αγνοεί ότι τέτοιο κονδύλι δεν προβλέπεται από τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η ίδια η κυβέρνησή του, δικαιώνοντας όσους ισχυρίζονται ότι... "το παιδί δεν κάνει", απλά το έχουν βάλει μπροστά και άλλοι είναι αυτοί που χειρίζονται τα πιόνια της πολιτικής σκακιέρας, είτε ψεύδεται ηθελημένα και αποδεικνύεται ο πολιτικός του αριβισμός , είτε δεν του έχει πει κανείς ότι ...οι εκλογές και τα μπαλκόνια τελείωσαν εδώ και 3 μήνες !

Πηγή: Politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: