Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Δεν τσίμπησε ο Σαμαράς...


Μεγαλύτερη στροφή προς τη λαϊκή δεξιά αναμένεται να πραγματοποιήσει από τις αρχές του 2010 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος βλέπει πλειάδα ψηφοφόρων του κόμματός του να επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία μετά την εκλογή Σαμαρά.

Την ίδια ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει στους συνεργάτες του ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του η αντιμετώπιση του ΛΑΟΣ, ότι η απάντηση σε τέτοιου είδους αντιδράσεις θα ενίσχυαν το ρόλο και θα δικαίωναν τη νέα τακτική του τέταρτου κατά σειρά κοινοβουλευτικού κόμματος και πως το άγχος διακατέχει τον κ. Καρατζαφέρη και όχι τον ίδιο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η φράση του κ. Σαμαρά ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν τσιμπολογά βουλευτές από δεξιά και αριστερά».

Ωστόσο, ο κ. Καρατζαφέρης θα εξακολουθήσει να εμφανίζεται ως ο γνήσιος εκφραστής της λαϊκής Δεξιάς, ανεβάζοντας τους τόνους κυρίως σε δύο θέματα: στο μεταναστευτικό και στα εθνικά που ούτως ή άλλως του έδιναν ψήφους.

Οσον αφορά το μεταναστευτικό, τάσσεται ανοικτά κατά του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση περί αναγνώρισης πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες με τη χορήγηση ιθαγένειας και την απόκτηση δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι από τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του κ. Καρατζαφέρη στη Βουλή προ ημερών: «Εχουμε κρίση, φόβο για τα εθνικά θέματα και μας φέρνουν και την ψήφο για τους μετανάστες».

Απευθύνθηκε μάλιστα προσωπικά στον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντάς του: «Οχι, κ. Σαμαρά, μη συνεργείτε σε αυτό το έγκλημα, μην αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα. Αυτό θέλει το ΠΑΣΟΚ! Παρακαλώ αναθεωρήστε» είπε επί λέξει, ζητώντας παράλληλα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα.

Ο κ. Σαμαράς όμως, δεν έδειξε να... τσιμπάει, για μια ακόμη φορά. Αποψή του είναι ότι για τα πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών θα πρέπει να υπάρξει διάλογος εις βάθος, ώστε χωρίς χρονική πίεση να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο που θα ακολουθεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Μάλιστα από τη Ρηγίλλης διαμηνύουν ότι η νέα ηγεσία του κόμματος κινείται με ιδεολογική και πολιτική αυτοπεποίθηση και πως απώτερος στόχος της είναι να παράγει πολιτική θέσεων και απόψεων. Αυτό ισχύει για όλα τα ζητήματα και πολύ περισσότερο γι’ αυτά της εξωτερικής πολιτικής και της οικονομίας, τα οποία ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει άριστα μιας και έχει διατελέσει κατά το παρελθόν και υπουργός Οικονομικών αλλά και υπουργός Εξωτερικών. Και αυτό είναι που δυσκολεύει τον Γιώργο Καρατζαφέρη να εγκλωβίσει τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δική του ατζέντα.

Το άγχος μάλιστα ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή, όταν είχε ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να μη συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά να πάνε σε εκλογές τον Μάρτιο και να αναδείξουν τον Κάρολο Παπούλια στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα αμέσως μετά. Εις μάτην όμως...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Πηγή: Espresso

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντωνακη
εσυ ξερεις
ΜΟΥΓΚΟΣ

και περιμενε να γεμισει το μαγαζι.

παει η φημη και πελατεια

Ανώνυμος είπε...

Γιατί απευθύνεσαι στον Σαμαρά προσωπικά σε κάθε άρθρο που αφορά αυτόν ή το κόμμα του? Περιμένεις ότι θα διαβάσει τα σχόλια σου και θα σου απαντήσει κιόλας? Δεν έχει άλλες δουλειές να κάνει νομίζεις? Με εσένα θα ασχολείται? Ζήτα του μια συνάντηση να τα πείτε από κοντά. Δεν είναι πολύ δύσκολο. Αφού να φανταστείς συνάντησε ακόμα και τη Ντόρα Μητσοτάκη... Δεν λέει όχι σε συναντήσεις, ίσα ίσα...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟ 1993
ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕ

Ανώνυμος είπε...

A σε πρόδωσε ο Αντώνης Σαμαράς το 1993 και είπες να το ξεχάσεις στο ΛΑΟΣ ΒΙΕΤΝΑΜ του Καρατζαφέρη.

Εκεί βρε κουτέ ο Γεωργίου αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία και προφανώς σε συγκίνησε αυτός ο νέος πατριωτισμός που εκφραζει.

Χώρια το περιστέρι....

Ανώνυμος είπε...

προβοκατορα

Ανώνυμος είπε...

προβοκάτορας είσαι εσύ.. τσιράκι του καρατζαφέρη, ρε εσάς του λάος σας φτύνει όλος ο κόσμος