Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Αδάμ Ρεγκούζας: Πάω για αιρετός περιφερειάρχης με ή χωρίς χρίσμα


Ανοίγει το παιχνίδι των αυτοδιοικητικών υποψηφιοτήτων στη Νέα Δημοκρατία. Ο πρώην υπουργός Αδάμ Ρεγκούζας εκδήλωσε χθες δημόσια την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την αιρετή περιφέρεια και ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματός του.

Του Βαγγέλη Πλάκα
plakasv@gmail.com

“Οι υποψήφιοι για τις αιρετές περιφέρειες θα επιλεγούν με πολιτικά κριτήρια. Μέσα από την εμπειρία μου στην κεντρική πολιτική και την αυτοδιοίκηση πιστεύω ότι πληρώ τις προϋποθέσεις και τα χαρακτηριστικά ενός περιφερειάρχη”, είπε ο κ. Ρεγκούζας σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Πρόσθεσε πως “θα διεκδικήσω την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, είτε η επιλογή γίνει με απόφαση προέδρου είτε με άμεσες διαδικασίες από τη βάση”, διευκρινίζοντας ωστόσο πως αν η Νέα Δημοκρατία δεν τον στηρίξει, δεν θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος.

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΨΩΜΙΑΔΗ

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για τον δεύτερο αυτοδιοικητικό βαθμό (νομαρχία Θεσσαλονίκης ή αιρετή περιφέρεια) αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές. Τότε μάλιστα είχε ανοίξει και μέτωπο με τον νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη κάνοντας λόγο για εις βάρος του αθέμιτο ανταγωνισμό και καταλογίζοντας στον νομάρχη πως “με όλο τον μηχανισμό του στήριξε συγκεκριμένη υποψηφιότητα στη Β’ Θεσσαλονίκης” (σημ. υπονοεί τον βουλευτή πλέον Σάββα Αναστασιάδη).

Έτσι, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του δεν έλειψαν και οι αιχμές προς τον κ. Ψωμιάδη, ο οποίος επίσης έχει ως στόχο την αιρετή περιφέρεια. “Πρεσβεύω μια διαφορετική πολιτική αντίληψη. Δεν είμαι της πολιτικής των εντυπώσεων. Θα πολιτευτώ με συνθήκες πολιτικού πολιτισμού και όχι Νίκου Ξανθόπουλου. Δεν διστάζω να συγκριθώ”, είπε ο κ. Ρεγκούζας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η επιλογή του δεν συνδέεται με τον νομάρχη και τις δικές του κινήσεις.

Επίσης για πρώτη φορά αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους έφυγε από την κυβέρνηση κάνοντας ευθέως λόγο για πόλεμο από κυκλώματα που αντέδρασαν στις προσπάθειές του για πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή του ο Νίκος Ζηκόπουλος, μέλος της διοίκησης της ΝΟΔΕ, γνωστοποιεί την απόφασή του να λάβει τη στήριξη της ΝΔ ως υποψήφιος δήμαρχος Κοζάνης.

* Μιλώντας για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο πρώην υπουργός Αδάμ Ρεγκούζας είπε πως έχει ξεχωριστή ποιότητα, “όπως φάνηκε και στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό”.

Πηγή: Μακεδονία

Άρχισαν τα όργανα...

ταραμ ταραμ ταραμ...

Αντώνη πιάσε το μαστίγιο...

Πολλοί οι Νυμφίοι στην Θεσσαλονίκη...

Ας κάνουμε μια πρόβλεψη: Τον Αδάμ θα τον υποστηρίξει η Εύα, δηλαδή το ΛΑ.Ο.Σ.

Εδώ θα είμαστε, θα μας θυμηθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: