Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Έπεσε το “Indymedia”;


Καμία πρόσβαση δεν είναι δυνατή από τις 3 τα ξημερώματα στο δικτυακό τόπο Indymedia. Υπενθυμίζετε ότι εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια ακροδεξιών οργανώσεων για το κλείσιμο του Athens Indymedia, με πρώτο βήμα το αίτημα εκδίωξης του υπολογιστή που εξυπηρετεί τον δικτυακό τόπο (server) από το «άσυλο» του ΕΜΠ.

Η συγκεκριμένη καμπάνια και το site “ stop-indymedia.blogspot.com.” ξεκίνησαν την δράση τους λίγες ήμερες μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου.

Το Athens Indymedia αποτελεί τμήμα του ομώνυμου διεθνούς δικτύου πληροφόρησης που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 1999 στο Σιάτλ, από ακτιβιστές του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, για τη μεταξύ τους ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών. Κάθε επιμέρους Indymedia λειτουργεί αυτόνομα, με αυτοτελή εσωτερική λειτουργία και δικό του πολιτικό προσανατολισμό.

* Ο Αnemos μας πληροφόρησε ότι δεν "έπεσε" το Athens Indymedia αλλά υπάρχει ενα γενικότερο τεχνικό πρόβλημα σε όλα τα Indymedia. Οψόμεθα...

Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: