Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΠΑΟΚ: Πρόκριση με καρδιοχτύπια


Καρδιοχτύπησε αλλά προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ. Έχασε με 0-1 στην κατάμεστη Τούμπα και πέρασε χάρη στη νίκη που είχε κάνει πριν από μια εβδομάδα με 2-1 επί της Βαλερένγκα στο Όσλο. Ο Μπέρε στο 60ο λεπτό σημείωσε το γκολ των Νορβηγών, με τον ΠΑΟΚ από τη μια να χάνει μοναδικές ευκαιρίες για να σκοράρει και από την άλλη να κυριεύεται από άγχος.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επιθετικά, είχε τον απόλυτο έλεγχο και δημιούργησε 5-6 κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Ίβιτς στο δοκάρι (21’). Δοκάρι είχαν και οι Νορβηγοί στο 33’ σε κεφαλιά του Σέτερνες.

Στο 60’ η ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ και 27.000 φίλους του στην Τούμπα. Σε μια στιγμή αδράνειας, ο Χαλκιάς προσπάθησε να διώξει την μπάλα, η οποία ωστόσο «στρώθηκε» στον Μπέρε, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 0-1. Στο 68΄ ο Φιλομένο σκόραρε, ωστόσο ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ του Αργεντινού.Αναστασάκος, Παπάζογλου και Κουτσιανικούλης έχασαν στη συνέχεια μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Οι Νορβηγοί βγήκαν μπροστά, πίεσαν, αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Τσιρίλο απέτρεψε τους κινδύνους.

ΣΚΟΡΕΡ: 60’ Μπέρε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λούκα Μπάντι (Ιταλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φωτάκης, Παπάζογλου - Χάγκεν

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Μπιζέρα, Πάμπλο Γκαρσία,
Φωτάκης, Ίβιτς (64΄ Φιλομένο), Κονσεϊσάο (76΄ Παπάζογλου), Σορλέν,
Αναστασάκος (73΄ Αναστασάκος)

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ: Πέρκινς, Χάγκεν (89΄ Σινγκ), Άντρεσεν, Μπέρε, Σέτερνες,
Λι (79΄ Φελάχ), Χέσταντ, Αμπντελαουί, Ζάγιτς, Μπριξ, Νούρι.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: